Peter Štrbo Rôzne

Kapacita materských škôl je zatiaľ dostatočná

Písomné žiadosti zákonného zástupcu o prijatie dieťaťa do materskej školy v Šali na nasledujúci školský rok 2012/2013 môžu rodiča podávať v termíne od 15. februára do 15. marca tohto roka.

Konkrétne informácie o každej materskej škole nájdu v súhrnnej správe a v správach jednotlivých materských škôl na internetovej stránke mesta. O prijatí do materskej školy rozhodne riaditeľka príslušnej školy na základe podanej písomnej žiadosti s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od všeobecného lekára pre deti a dorast. Rozhodnutie o prijatí či neprijatí dieťaťa dostane zákonný zástupca dieťaťa po 15. apríli tohto roka. Podľa vedúceho školského úradu Michala Vrbovského je kapacita materských škôl v Šali zatiaľ dostatočná, aj keď nie vždy je možné dieťa umiestniť v súlade s prvotnou požiadavkou rodičov.

V súčasnosti je v materských školách (MŠ) v Šali umiestnených 733 detí, z toho je 51 detí z okolitých obcí. „Navýšili sme kapacitu MŠ Hollého o jednu triedu, čo predstavuje zhruba 20 detí, v MŠ Družstevná o 18 detí, v MŠ pri základnej škole s vyučovacím jazykom maďarským o osem detí. Doteraz boli vybavené všetky žiadosti o umiestnenie detí, ktoré spĺňajú potrebné podmienky. Za rok sa v Šali narodí priemerne 230 detí, takže kapacita MŠ je zatiaľ dostatočná,“ uviedol Vrbovský. Do MŠ sa prijímajú deti, ktoré dovŕšia tri roky k 1. 9. 2012. Mladšie deti je možné prijať, ak sú vytvorené vhodné a potrebné podmienky. Žiadosti je možné podávať aj po 15. 3. 2012 v priebehu školského roka. Rozhodnutie o prijatí alebo neprijatí, už s prihliadnutím na kapacitné možnosti, bude zákonným zástupcom doručené do 30 dní.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM