záruba martin Rôzne

Kandidát na primátora I. Klačko podal trestné oznámenie

(TASR) – Kandidát na primátora Šale Igor Klačko (nezávislý) podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Dôvodom je článok, ktorý bol zverejnený v novembrovom čísle novín združenia Lepšia Šaľa.

„O mojej osobe boli uverejnené nepravdivé údaje, mám podozrenie zo spáchania trestného činu ohovárania a zároveň poškodzovania cudzích práv. Skutok bol naplnený uverejnením môjho mena pri nepravdivom údaji, aby mi tým uškodili v predvolebnom boji,“ uviedol Klačko. Polícia prijala podanie na podozrenie zo spáchania trestného činu v utorok 23. novembra.
V tlačenej verzii novín je zverejnený rýchly test, ktorý má pomôcť pri výbere spomedzi kandidátov na post primátora. Jedna z otázok znela: „Mal by mesto riadiť niekto, kto nemá žiadne skúsenosti so samosprávou, kto nebol ani poslancom a ani len členom komisie pri mestskom zastupiteľstve?“ V prípade kladnej odpovede ponúka test dve mená – Petra A. a Igora K. Igor Klačko tvrdí, že práve táto otázka a odpoveď mu môžu poškodiť v predvolebnom boji, pričom sa nezakladajú na pravde. „V minulosti som bol členom podnikateľskej komisie pri mestskom zastupiteľstve,“ tvrdí. Rovnaký test ako v tlačenej verzii novín je zverejnený aj na internetovej stránke združenia. Tam však Klačkovo meno figuruje len v odpovedi na otázku „Môže mesto riadiť sám vojak v poli?“ Zástupca združenia Lepšia Šaľa Jozef Mečiar sa k podaniu trestného oznámenia nevyjadril. „Vyjadríme sa až po komunálnych voľbách.“
O post primátora v Šali sa bude vo voľbách uchádzať osem kandidátov. Súčasného primátora Martina Alföldiho (SDKÚ-DS, KDH) podporuje aj združenie Lepšia Šaľa, Peter Andráši je nominantom SaS. Most-Híd postavil vlastného kandidáta Tibora Barana, Jozef Grell je nominantom Smeru-SD, Hnutie za demokraciu podporuje Katarínu Kleštincovú. Ako nezávislí idú do volieb Jozef Belický, Igor Klačko a Michal Lužica.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM