Zlatica Gregorová Samospráva

K šalianskemu obchvatu podali odvolanie: S námietkami radnica nesúhlasí

Po rokoch čakania, konečne rozbehli mašinériu ohľadom výstavby. Šaľania však majú opäť hlavy v smútku.

Ilustračný obrázok k článku K šalianskemu obchvatu podali odvolanie: S námietkami radnica nesúhlasí
Foto: Zlatica Gregorová

Len pred časom pre projekt Cesta I/75 Šaľa -obchvat vybrali stavebný dozor a získali aj stavebné povolenie. Po potrebnom povolení na výstavbu však opäť prišlo k nežiaducej situácii. Proti Rozhodnutiu Okresného úradu v Nitre (OÚ) podal námietky účastník konania a to Združenie domových samospráv z Bratislavy. Voči Odboru cestnej dopravy a pozemnej komunikácie na OÚ v Nitre podali odvolanie pre jeho nezákonnosť.

Odvolanie

Ako uvádza dokument, zverejnený na sala.sk, spomínané združenie má viacero výhrad, podľa ktorých „nie je preukázané, že projektová dokumentácia je v súlade so zámerom, na ktoré bolo vydané rozhodnutie zo zisťovacieho konania.“ Výhrady má združenie ohľadom cestnej zelene, vodného hospodárstva a nakladania s dažďovými vodami i odpadového hospodárstva ako aj nevyjasneného procesného postavenia účastníkov konania.

V súvislosti s odvolaním Združenia domových samospráv sme sa opýtali kompetentných v šalianskej radnici, či a aké kroky podniknú.

„Obchvat mesta Šaľa by sa mal začať stavať už v tomto roku. O jeho realizáciu sa snažilo nielen mesto, ale i ostatní účastníci, pričom tento projekt podporili štátne inštitúcie, vďaka ktorým sa začali prípravy na realizáciu obchvatu. Aj napriek celej tej snahe, rôznych stretnutí a rokovaní podal jeden z účastníkov stavebného konania odvolanie proti stavebnému povoleniu Okresného úradu v Nitre, ktorým bola povolená stavba ,,Cesta I/75 Šaľa – obchvat,“ priblížila nám Dajana Hanesová z Mestského úradu Šaľa.

Podľa šalianskej hovorkyne je aktuálne odvolanie na Okresnom úrade v Nitre preto, aby sa s jeho námietkami vysporiadal odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií. 

Nestotožňujú sa

Ako ďalej vyhlásila Dajana Hanesová, „mesto Šaľa sa nestotožňuje s námietkami uvedenými v odvolaní, ale nemá kompetenciu rozhodovať o týchto námietkach. S najväčšou pravdepodobnosťou bude o odvolaní rozhodovať  až Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky. Mesto urobilo všetko, čo bolo v jeho silách, aby sa realizácia obchvatu začala čo najskôr, avšak mesto nie je v pozícii, aby mohlo rozhodovať o tomto odvolaní.“

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM