Zlatica Gregorová Kultúra Rôzne

Júnové tipy na víkend: Strávte voľný čas pri parnom rušni aj na futbale

Oslavy Medzinárodného dňa detí sú za nami. V troch obciach nášho okresu sa však najmenší zabavia práve v najbližší víkend.

Ilustračný obrázok k článku Júnové tipy na víkend: Strávte voľný čas pri parnom rušni aj na futbale
Zdroj: Pixabay.com

Historický parný rušeň aj zábavný program si môžu vychutnať rodiny s deťmi. Júnová príroda ponúka aj vychádzky k vode či do lesa alebo sa môžete vybrať na šport či parádne kinohity. Stačí si len vybrať.

KULTÚRA

8. jún 2019, 10.00 hod., Žel.stanica Tešedíkovo

DEŇ DETÍ S DYMOM A PAROU

V troch šalianskych dedinách si pre deti a mládež pripravili poriadne atraktívnu udalosť. K nedávnemu sviatku sa budú môcť potešiť so 113-ročným parným rušňom Kačena. Na návštevníkov bude čakať v železničnej stanici v Tešedíkove, Žihárci aj Vlčanoch. Pred deti bude pripravený zaujímavý program v Tešedíkove už od 10.00 hod.

ŠPORT

Počas voľných dní si na svoje prídu aj priaznivci šalianskeho futbalu. Pripravených je niekoľko stretnutí na domácej pôde, kam sa oplatí vybehnúť.

8.jún 2019, 17.00 hod., FK Veča

Oblastný futbalový zväz Nitra 

VI. liga ObFZ NR 

  • FK Betonáris Šaľa – FC Výčapy-Opatovce

8.jún 2019, 17.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz 

III. liga TIPOS 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – ŠK 1923 Gabčíkovo

9.jún 2019, 12.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

 Západoslovenský futbalový zväz 

 II. liga MŹ U13 ZsFZ

–  FK Slovan Duslo Šaľa – Čermáňsky FK Nitra

KINOTIPY KINA ŠAĽA

8. jún 2019, 20.00 hod.

X-Men: Dark Phoenix (X-Men: Dark Phoenix)

X- Meni čelia najhroznejšiemu a najsilnejšiemu nepriateľovi z vlastných radov – Jean Grey. Počas vesmírnej záchrannej misie Jean takmer zomrie. Po návrate domov zistí, že neznáma vesmírna sila posilnila jej schopnosti, ale zároveň ostala oveľa menje stabi

Réžia: Simon Kinberg .  Hrajú: Sophie Turner, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Jessica Chastain, Nicholas Hoult, Evan Peters, Tye Sheridan, Olivia Munn, Alexandra Shipp, Kodi Smit-McPhee, Andrew Stehlin, Ato Essandoh, Scott Shepherd, Summer Fontana, Kota Eberhardt, Lamar Johnson, Julian Bailey

Keď skupina X-Menov vyrazí na celkom rutinnú záchrannú misiu na obežnú dráhu k ohrozenej posádke raketoplánu, zdá sa, že majú všetko pod kontrolou a operácia prebieha bez problémov. Ale zdanie klame. Jean Grey (Sophie Turner) je zasiahnutá neznámou a smrtiacou vesmírnou silou, ktorá ju premení v jedného z najsilnejších mutantov. Jean musí zápasiť nielen so svojou novo nabitou a nestabilnou silou, ale aj so svojimi osobnými démonmi.

8. jún 2019, 20.00 hod.

Psia duša 2 (Dog´s Journey)

Réžia: Gail Mancuso  •  Scenár: W. Bruce Cameron, Maya Forbes, Cathryn Michon, Wallace Wolodarsky

PSIA DUŠA 2 je voľné pokračovanie úspešného filmu o vernom psom kamarátovi, ktorý nakoniec nájde svojho strateného pána. Bailey je dobrý pes. Má za sebou niekoľko rušných a pohnutých životov, ale svoju misiu splnil a teraz si spokojne žije u svojej rodiny. Až kým sa neobjaví nový prírastok – malá Clarity, ktorá bude tiež čoskoro potrebovať svojho verného štvornohého ochrancu. A Bailey svojmu pánovi sľúbi, že sa o ňu postará. Podmanivý príbeh nádeje, bezhraničnej oddanosti a najmä lásky chytí za srdce nielen majiteľov domácich miláčikov.

9.jún 2019, 20.00 hod.

Rocketman (Rocketman)

Rocketman je hudobná fantázia, ktorá rozpráva životný príbeh jedného z najúspešnejších hudobníkov súčasnosti. Elton John vždy spieval ako boh, obliekal sa ako nikto iný predtým a žil ako pravý rocker.

Hrajú: Taron Egerton, Richard Madden, Bryce Dallas Howard, Jamie Bell, Steven Mackintosh, Gemma Jones, Kamil Lemieszewski, Luke White  •  Scenár: Lee Hall  •  Réžia: Dexter Fletcher

Než sa stal Eltonom Johnom, volal sa Reginald. Bol to malý okuliarnatý dengľavý chlapec, ktorý si nie veľmi dobre rozumel so svojimi rodičmi. Zato s klavírom mu to išlo vynikajúco. Na začiatku robil len sprievodného klaviristu úspešnejším hudobníkom, do momentu keď stretol svoju spriaznenú dušu v podobe textára Bernieho Taupina. Od tohto stretnutia viedla už len strmá cesta na absolútny vrchol, možno až priveľmi rýchla a priveľmi strmá na to, aby sa dala zvládnuť bez alkoholu a drog.

9.jún 2019, 17.30 hod.

Aladin (Aladdin)

Réžia: Guy Ritchie. Scenár: John August, Guy Ritchie, Ron Clements. Hrajú: Mena Massoud, Will Smith, Naomi Scott, Marwan Kenzari, Billy Magnussen, Nasim Pedrad, Navid Negahban, Kamil Lemieszewski, Numan Acar, Joey Ansah Hudba: Alan Menken

Živá a akčná adaptácia animovanej klasiky je vzrušujúcim príbehom o šarmantnom pouličnom zlodejíčkovi Aladinovi, odvážnej a cieľavedomej princeznej Jasmíne a džinovi, ktorý môže byť kľúčom k ich budúcnosti. Vo filme zažiari Will Smith ako úchvatný džin, Aladina si zahral Mena Massoud a okúzľujúci Jasmínu si zahrala Noam Scott..

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM