Zlatica Gregorová Krimi

Júlová krimi štatistika v Šali: Nechýbal výbuch ani zdravotná pomoc

Ani počas prvej polovice prázdnin sa naše mesto neobišlo bez množstva deliktov. Na tie si museli posvietiť príslušníci Mestskej polície v Šali.

Ilustračný obrázok k článku Júlová krimi  štatistika v Šali: Nechýbal výbuch ani zdravotná pomoc
Foto: Zlatica Gregorová

Prípady zaznamenal vedúci odd. štatistiky a evidencie MsP Šaľa, Ján Komjáthy. Júlovej štatistike dominovali Mestskej polície v Šali Iné prípady a aj nepozorní vodiči. Porušovanie proti verejnému poriadku riešili policajti v 89 prípadoch. Spolu za júl vyzbierali 58 pokút za 590 eur.

Aj minulý mesiac bol bohatý na rôznorodé prípady. Niektoré vám prinášame v článku, tak, ako ich zaznamenal vedúci odd. štatistiky a evidencie MsP Šaľa, Ján Komjáthy.

Alkohol aj psíci

„Dňa 2.7.2018 o 09,1­0 hod. hliadka MsP zistila, že na ul. Hornej 51 – ročný R.M. t.č. bez ulice a 48 – ročný R.Sz. zo Šale požívajú alkoholické nápoje. Menovaní boli vyriešení napomenutím,“ uviedol Ján Komjáthy. Psíci bez vodítka sú častou témou policajných zásahov. Ich majitelia zabúdajú na bezpečnosť psích miláčikov aj obyvateľov mesta. Ján Komjáthy informoval, že „dňa 2.7.2018 o 19,1­5 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Robotníckej sa pohybuje pes bez vôdzky. Hliadka MsP zistila,že majiteľom je 54– ročný B.Č. zo Šale. Menovaný bol vyriešený napomenutím."

Bitka bola hlavným motívom ďalšieho prípadu z pera Jána Komjáthyho. „Dňa 4.7.2018 o 20,5­9 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. P.Pázmáňa sa bijú dvaja muži. Hliadka MsP na mieste zistila, že 33 – ročný J.O. t.č. bez ulice má nezhody s 29 – ročným M.H. zo Šale. Menovaný bol vyriešený napomenutím." Žobranie sa tiež v Šali vyskytuje a tak túto nemilú situáciu riešili policajti v začiatkoch horúceho júla. „Dňa 6.7.2018 o 10,0­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Váhovej 29 – ročná N.B. z Dunajskej Stredy obťažuje okoloidúcich žobraním. Menovaná bola vyriešená napomenutím, “ uvádza Ján Komjáthy.

Drobná krádež za 20€

O tom ,že kradnúť sa nevypláca sa presvedčila aj Šalianka. „Dňa 7.7.2018 o 15,5­9 hod. bolo na MsP nahlásené, že na Nám sv.Trojice sa neznáma žena dopustila drobnej krádeže. Hliadka MsP na mieste zistila , že priestupcom je 62 – ročná B.Ž. zo Šale. Menovaná bola vyriešená pokutou 20 €,“ uviedol Ján Komjáthy. Bezohľadnosť voči spoluobčanom prejavil cudzinec svojim krikom. Ako zaznamenal Ján Komjáthy, „dňa 8.7.2018 o 18,5­4 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. SNP vykrikuje neznáma osoba. Hliadka MsP zistila, že priestupcom bola 49 – ročný A.M. zo Srbska. Menovaný bol vyriešený napomenutím.

Motopatrola zasahovala

Mladá devätnástka sa necítila dobre a tak jej pomohla motohliadka Mestskej polície v Šali. „Dňa 9.7.2018 o 22,4­5 hod. bola MsP počas motopatroly na ul. Nemocničnej požiadaná o pomoc nakoľko 19 – ročná R.Š upadla do bezvedomia. Hliadka MsP privolala RZP, ktorá menovanú previezla do NsP Galanta,“ informoval Ján Komjáthy.

Mestská polícia v júli spolupracovala so štátnou políciou, ktorá potrebovala pomoc. „Dňa 25.7.2018 o 21,2­0 hod. OOPZ Šaľa požiadalo MsP o súčinnosť, ohľadom predvedenia podozrivej osoby z ul. Hollého . Hliadka MsP predviedla na OOPZ Šaľa 34 – ročnú L.M. zo Šale ktorá je podozrivá zo spáchania trestného činu,“ informoval Ján Komjáthy.

Výbuch v Šali

Dňa 26.7.2018 o 03,3­5 hod. bolo na MsP nahlásené, že na ul. Slnečnej došlo k výbuchu a následne požiaru vchodu činžovného domu . Hliadka MsP privolala HaZZ a asistovala pri evakuácii obyvateľov vchodu,“ uviedol Ján Komjáthy. Pomoc zranenému zvieraťu opäť prejavili aj mestskí policajti. „Dňa 29.7.2018 o 13,1­0 hod. bolo na MsP nahlásené, že na Trnoveckej ceste je zranený pes. Hliadka MsP psa odchytila a odovzdala OZZP, ktoré zabezpečilo jeho ošetrenie," uviedol Ján Komjáthy.

Opustené mušle

Nazbierať si mušle z Váhu a nechať ich na mieste napadlo neznámej osobe.“Dňa 29.7.2018 o 19,0­5 hod. bolo na MsP nahlásené, že na Váhu niekto zbiera mušle. Hliadka MsP na mieste nespozorovala žiadnu osobu ale na uvedenom mieste sa nachádzala igelitová taška plná mušlí. Následne ich hliadka vložila do rieky Váh,“ uviedol Ján Komjáthy. Policajti asistovali aj pri záchrane cudzinca v našom meste v posledný júlový deň. "Dňa 31.7.2018 o 00,4­0 hod. na ul. Staničnej požiadali hliadku MsP o pomoc turisti z Anglicka nakoľko ich kamarát 18– ročný A.C.A. tiež z Anglicka potreboval pomoc. Hliadka MsP privolala RZP, ktorá menovaného previezla do NsP Galanta,“ informoval Ján Komjáthy.

JÚLOVÁ KRIMI ŠTATISTIKA

NÁZOV PRIESTUPKU POČET

Iné prípady 186
O cestnej premávke 173
Verejný poriadok 89
Všetky VZN 25
Podmienky držania psov 8
Občianske spolunažívanie 8
Proti majetku 3

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM