Zlatica Gregorová Samospráva

Je známy nový konateľ teplární: Poslanci súhlasili s výberom

Koncom minulého roka sa strhla menšia búrka ohľadom vedenia spoločnosti MeT Šaľa, spol. s r.o. Výsledkom je nové vedenie spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Je známy nový konateľ teplární: Poslanci súhlasili s výberom
Foto: Zlatica Gregorová

Poslanci mestského zastupiteľstva v Šali si vyžiadali odvolanie vedenia mestských teplární. I napriek tomu, že primátor mesta Šaľa, Jozef Belický ,vtedy zdôvodnil, že výmena nie je nutná, poslanci dosiahli svoje.

Na stole sa tak objavil návrh na odvolanie konateľa MeT Šaľa, spol. s r.o. Po tom, čo sa svojej funkcie vzdala konateľka Stanislava Zelenáková, s posledným marcovým dňom odchádza z vedenia spoločnosti i Karol Mikloš. Ten bol druhým konateľom.

Vymenovanie konateľa bodom rokovania MsZ

Jedným z bodov, ktorým sa poslanci MsZ venovali počas druhého tohtoročného zastupiteľstva bol i návrh na vymenovanie nového konateľa šalianskych mestských teplární. Poslancom ho predložil primátor Jozef Belický. I keď niektorým poslancom nebolo jasné, prečo sa tento bod prerokúva na marcovom zastupiteľstve, k tomu, aby mohol byť nový konateľ vymenovaný, musia sa k nemu vyjadriť samotní poslanci.

Kto je novým konateľom?

Navrhovaným bol odborník v oblasti energetiky Roman Kondys. Ten sa po konečnom odsúhlasení poslancami od 1. apríla 2017 stáva novým konateľom spoločnosti. Podľa dostupných informácií bol spoločníkom viacerých energetických spoločností, ako i členom dozornej rady a štatutárnym členom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM