Zlatica Gregorová Rôzne

Je dohlasované: Ktorý erb z okresu Šaľa získal najviac vašich sympatií?

Počas siedmich dní ste mali možnosť dať svoj hlas tomu erbu, ktorý považujete za najkrajší. Hlasovanie bolo ukončené.

Ilustračný obrázok k článku Je dohlasované: Ktorý erb z okresu Šaľa získal najviac vašich sympatií?
12
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

V Okrese Šaľa máme 12 obcí a každá má svoj jedinečný znak, ktorým sa prezentuje. Mnohé majú pôvod v histórii obce. Motívy sa odvíjajú od remesiel, či iných zaujímavostí, pre ňu typických.

12 erbov

Z dvanástich erbov ste teda dali hlasy tým, ktoré vás zaujali najviac. Poďme sa pozrieť na výsledky Súťaže o najkrajší erb obce okresu Šaľa a kto sa umiestnil v prvej šestke.

Podľa online hlasovania najväčšie sympatie získal erb obce Trnovec nad Váhom. Získal 38,9% hlasov. Na druhom mieste skončil erb obce Selice s počtom hlasov 27,6%. Treťou obcou, ktorá získala veľký počet hlasov za svoj erb, sú Vlčany s 10%.

Štvrtá priečka patrí Močenku a jeho erbu, ktorý získal 5,9% hlasov. Kráľová nad Váhom získala od našich čitateľov celkom 5% hlasov a šiestym erbom, ktorý vás najviac zaujal, patrí obci Hájske s počtom hlasov 3,2%.

S trnkami

Erb víťazného Trnovca nad Váhom je podľa Heraldického registra Slovenskej republiky typický strieborným zvlneným brvnom, preloženou modrou zvlnenou tretinou strieborného štítu a zeleným bezlistým modroplodým trnkovým kríkom.

Vlci i kráľovná

Selice majú erb, ktorého ústredným motívom je orol. Vlčany sa pýšia erbom, ktorý zobrazuje zvieratá- dva vlky pri strome. Močenok má v strede erbu mitru, ktorú obklopujú zlaté klasy. Kráľovej nad Váhom dominuje kráľovná a Hájske má v erbe, podľa Heraldického registra SR, lemeš a čerieslo.

Kompletné výsledky hlasovania si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

HLASOVANIE: Kráľovná, trnky aj mitra: Vyberte najkrajší erb obce Šalianskeho okr
12
Galéria
Zdroj: Heraldický register SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM