Zlatica Gregorová Rôzne

Je čas vytiahnuť dvojkolesové tátoše: O chvíľu začína Do práce na bicykli!

Dvojkolesoví obľúbenci nás sprevádzajú už od detstva. Niekto ich v dospelosti vymení za auto a využíva ich len rekreačne, pre iných ľudí sú dopravnými prostriedkami.

Ilustračný obrázok k článku Je čas vytiahnuť dvojkolesové tátoše: O chvíľu začína Do práce na bicykli!
Foto: Zlatica Gregorová

Majú svoju výhodu, že nepotrebujete hľadať parkovacie miesto a dokonca aj šetríte životné prostredie. Tak, ako aj vlani i v tomto roku sa opäť uskutoční celoslovenská kampaň. Naposledy sa do nej zapojilo veľa Šaľanov a nechýbali medzi nimi ani najmenší, šikovní škôlkári. Tí bicyklovaním dosiahli skvelé výsledky a pozdvihli kredit nášho mesta.

Zapojí sa vás viac?

Posledný ročník Do práce na bicykli skončil pre Šaľu s dobrým renomé. Do súťaže v roku 2017 sa zapojilo celkovo 22 šalianskych tímov. K minuloročným víťazom patrili Bežci Šaľa, Bežci Duslo, Fitipaldi, Mestská polícia Šaľa, Májovky 1 – 12, Rýchla rota, Saganky, Vuchťáci a Školské zvončeky. Ako primátor mesta Šaľa, Jozef Belický pri vlaňajšom vyhodnotení kampane spomenul, bol by rád, keby zúčastnené materské školy boli v tomto ročníku príkladom a zapojilo sa ešte viac nielen materských, ale aj základných a stredných škôl. Okrem primátora mesta Šaľa víťazom ceny odovzdával aj národný cyklokoordinátor Peter Klučka.

Do práce na bicykli

„Odhodlaj sa zmeniť svoj pohľad na cestu do práce! S týmto mottom sa populárna súťaž Do práce na bicykli opäť vracia do slovenských miest. Piaty ročník kampane, ktorej cieľom je podpora rozvoja udržateľnej mestskej mobility s dôrazom na cyklodopravu, vyhlásilo 1. marca Ministerstvo dopravy a výstavby SR,“ vyhlásili organizátori kampane.

Zaregistrujte sa

Do bicyklovej súťaže sa môžete zaregistrovať od 1. marca do 5. mája 2018. Ako informujú organizátori, i tentoraz budete môcť po potvrdení registrácie zaregistrovať 2 až 4 – členné tímy, pozostávajúce zo zamestnancov firiem, inštitúcií a organizácií, teda súťažiť môže akýkoľvek pracovný kolektív. „Súťažiaci celý mesiac využijú na cestu z práce svoj bicykel a budú si viesť evidenciu jázd. Súťaže sa môžu zúčastniť aj tímy študentov z rovnakej školy, ktorí sa do súťaže zaregistrujú a tak potvrdia, že budú v období od 1. do 31. mája 2018 dochádzať do školy na bicykli a budú si o tom zapisovať výsledky do registračného systému na webe súťaže," informujú organizátori.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM