Veronika Zeiselová Rôzne

Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie v Šali vychutnať slnečné počasie

Vysedávať za počítačom či pred telkou by v takomto počasí bola veľká škoda. Šaľa totiž ponúka množstvo skvelých tipov, ako si vychutnať slnečné dni. Vybrali sme pre vás 5, ktoré podľa nás stoja za to.

Ilustračný obrázok k článku Jarné teplo láka von: 5 tipov, ako si najlepšie v Šali vychutnať slnečné počasie
Zdroj: TASR

Jarné teplo a slniečko láka ľudí čoraz viac na vzduch. Šaľania pritom vôbec nemusia chodiť ďaleko, aby si počas pekných dní vonku príjemných spôsobom dobili baterky. Vybrať sa môžete obdivovať krásy okolitej prírody, ale napríklad aj na opekačku s priateľmi. Pokiaľ však radšej trávite teplé dni iba relaxom a chytaním bronzu, ponúkame vám 5 tipov, ako si najlepšie vychutnáte slnečné počasie priamo v Šali.

Váh Miesto, ktoré je ako stvorené pre relax, romantickú prechádzku v tieni mohutných stromov či učenie sa na skúšky alebo maturity… Práve v teplých dňoch ponúka množstvo príležitostí, ako v ňom Šaľania môžu prežiť príjemné chvíle, či už sami alebo vo dvojici. Navyše, ukrýva detské preliezkové ihrisko, takže čas tu môžete stráviť aj aktívne alebo s malými deťmi.

Letné terasy Aj tento rok sme sa v našom meste dočkali desiatok letných terás, ktoré nenájdeme iba v centre Šale. Nejeden Šaľan si teplé dni automaticky spojí práve s nimi. Ponúkajú príjemné posedenie na čerstvom vzduchu s priateľmi, hoci aj pri sledovaní hokejových majstrovstiev sveta. K návšteve letných terás už nezameniteľne patria aj vychladené pivko či kofola, ktoré si počas teplých dní zaručene vychutnáte najlepšie.

Šalianske zmrzlinárne Keď sa ortuť teplomera štverá k letným hodnotám, vtedy dobre padne schladenie v podobe sladkej pochúťky. Tú si Šaľania môžu dopriať aj v centre mesta, kde im ju núka hneď niekoľko obchodníkov. Obľúbenými sú zmrzlinárne v budove Alba, Cukráreň Casa Mia či zmrzlina od Tarika na Budovateľskej. Po prechádzke počas slnečného dňa si tak môžete dopriať odmenu v podobe niekoľkých kopčekov.

Pešia zóna Hoci iné mestá lákajú Šaľanov do nákupných centier, srdce mesta v každom ročnom období žije čulým ruchom. Inak tomu nie je ani počas teplých dní, ktorých je stále viac. Námestie ľudia vyhľadávajú pre možnosť posedieť si na lavičke uprostred každodenného stereotypu či na stretnutia s ďalšími mamičkami, ktoré tu často chodia s deťmi, podniky s letnými terasami alebo iba obyčajnú prechádzku. S knihou, na lavičkách či len tak, sediac na múrikoch okolo kvetinových záhonov, v týchto dňoch vidno stále viac ľudí.

Workout park pri násype Workout park, ktorý čoskoro bude doplnený o ďalší prvok na cvičenie, poskytuje Šaľanom možnosť aktívneho oddychu na čerstvom vzduchu. Posilňovňu vo vnútri budovy môžete vymeniť za toto príjemné miesto a rovnako precvičiť celé telo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM