Peter Štrbo Futbal

IODICA CUP: Triumfoval turnajový nováčik

Na medzinárodnom turnaji Iodica Cup 2012 triumfovali pri svojej premiérovej účasti futbalistky maďarského celku Astra Hungry FC. Obhajca prvenstva z minulého ročníka Slovan Duslo Šaľa skončil svoju turnajovú púť už vo štvrťfinále, kde nestačil práve

Iodica cup 2012 bol opäť skvelou reklamou na ženský futbal. Na Slovensku len ťažko nájdete kvalitnejšie podujatie v tejto kategórii. Organizátorom medzinárodného turnaja sa rok po roku do bodky darí napĺňať smelé ambície a podujatie sa stáva čoraz populárnejším a stále pevnejšie sa zapisuje do kalendára tradičných futbalových akcií na Slovensku. Viacerí účastníci turnaja potvrdili, že jeho úroveň sa každým rokom zvyšuje. „Ako organizátor vnímam takéto vyjadrenia vysoko pozitívne a len ma utvrdzujú v tom, že sa uberáme správnou cestou a musíme naďalej posúvať Iodica cup vpred,“ reagoval na pozitívne ohlasy Roland Szőcs, riaditeľ turnaja.

Futbalový maratón s účasťou 12 družstiev z troch krajín od úvodných stretnutí potvrdzoval svoju vysokú úroveň. Okrem družstva organizátora Termál Diakovce na turnaji nemohli chýbať ani futbalistky FK Slovan Duslo Šaľa, ktoré v minulom ročníku svoj prvý štart na podujatí premenili vo víťazstvo a v roku 2012 tak obhajovali prvenstvo. V základnej skupine zaváhali Šalianky len raz a to v súboji s neskorším víťazom Astra Hungária FC 1:4. V osemfinále si Šaľa bez problémov poradila s Bánovcami nad Bebravou 11:0, no nemilosrdný žreb im vo štvrťfinále prisúdil opäť ich premožiteľa zo skupiny, maďarskú Astru. Futbalistky Šale v stretnutí dvakrát viedli, no súper vždy dokázal vyrovnať a v závere zápasu strhol víťazstvo na svoju stranu a Šalianky tak po prehre 2:3 hrali „len“ o piate miesto, kde sa stretli s ďalším maďarským zástupcom FTC Budapest a opäť prehrali identickým výsledkom 2:3.

Turnaj hodnotí Milan Mrllák, tréner FK Slovan Duslo Šaľa (+ zostrih zo štvrťfinále Astra – Šaľa):

Termál Diakovce, družstvo organizátora, obsadilo na turnaji predposledné 11.miesto. Tréner Diakoviec Pavol Raska bol s kvalitou turnaja maximálne spokojný a konečné umiestnenie svojho tímu neberie vôbec tragicky. „Do turnaja sme nevstupovali s veľkými očami, chceli sme ho odohrať adekvátne našim možnostiam, nevyšli nám zápasy v skupine a potom sme sa už viezli. Sme radi, že sme napokon neobsadili poslednú priečku a v záverečnom stretnutí zvíťazili.“

Víťazom Iodica cup-u 2012 sa stal pri svojom premiérovom štarte na podujatí maďarský celok ASTRA HUNGRY FC, ktorý podával počas celého turnaja vyrovnané a mimoriadne kvalitné výkony a ostatní účastníci sa zhodli, že trofej je v správnych rukách. Spokojný bol pochopiteľne aj Dombó János, tréner víťazného družstva. //„V prvom rade sa chcem organizátorom poďakovať za pozvanie a kvalitnú organizáciu turnaja. S výhrou na turnaji sme samozrejme spokojní, i keď si uvedomujeme, že sme triumfovali aj vďaka šťastiu v penaltovom rozstrele. Turnaj bol veľmi rýchly a dravý, koniec koncov, naznačoval tomu už samotný rozpis zápasov. Zúčastnené tímy boli skutočne na vysokej úrovni. Najviac nás potrápila Šaľa vo štvrťfinálovom zápase, ktorý bol pre nás mimoriadne náročný a toto stretnutie hodnotím ako jedno z najkvalitnejších na Iodica cupe,“ //povedal tréner najúspešnejši­eho tímu.

Konečné poradie:

  1. ASTRA HUNGRY FC
  2. UNION NOVÉ ZÁMKY
  3. ŠK SLOVAN BRATISLAVA

_____________­_____________ 4. Skloplast Trnava 5. FERENCVÁROSI TORNA CLUB 6. SLOVAN DUSLO ŠAĽA 11. Termál Diakovce

Iodica_2012_druzstva
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM