Peter Štrbo Futbal

III.liga: Víťazstvo Dusla zariadili Jakubjak s Gajdošom

Súboj 25. kola medzi Šaľou a Dunajskou Lužnou veľa futbalovej krásy nepriniesol. Hostia hrozili len sporadicky, Šaľa v prvom polčase spálila niekoľko výborných príležitostí. Domácich po hodine hry vykúpil gólom priamo z rohového kopu Jakubjak a v 72.

Úvod zápasu sprevádzali nepresnosti na oboch stranách. Do prvej šance sa dostali domáci, strelu Charizopulosa vytlačil gólman Feriančik na roh. Vynikajúcu príležitosť spálil v 16. minúte po priťuknutí Košúta jeho kolega z útoku Čurgali, ktorý zblízka netrafil medzi tri žrde. O desať minút prvýkrát pohrozili aj hostia, Pipíška vypálil z dobrých 30 metrov a lopta aj s prispením vetra mierila len tesne nad brvno brány navrátilca do zostavy Šale Kolmokova. V 35. minúte potiahol loptu po pravom krídle obranca Mihálik, polovysoký center namieril do šestnástky, lopta sa dostala ku Košútovi, no ten tiesnený obrancom prestrelil. Hostia si veľa príležitostí nevytvárali, no tá zo 43. minúty stála za to. Pipíška sa preštrikoval medzi Lalákom a Čurgalim až k šestnástke, prudko vystrelil a jeho bombu zastavil až brvno. V samom závere polčasu mohla ísť Šaľa predsa len do vedenia, Charizopulosov pekný pokus z diaľky mieril tesne nad.

Duslo mohlo viesť hneď po obrátke, v 47.minúte obrana hostí nezachytila prudkú hlavičku Mujkoša, loptu stíhal Košút, no na to, aby zakončil mu chýbal ešte jeden krok, loptu kryl Feriančik. V 55. minúte prišlo dôležité dvojité striedanie, namiesto Košúta a nevýrazného Glendu poslal tréner Liba na ihrisko „gólových“ Gajdoša a Jakubjaka. Druhý menovaný už o päť minút potvrdil oprávnenosť svojho nasadenia, keď priamo z rohového kopu, aj s prispením vetra, zatočil loptu do siete Dunajskej Lužnej, Šaľa viedla 1:0. Opraty zápasu mala v rukách stále pevnejšie. V 65. minúte si Čurgali pekne narazil loptu s Jakubjakom, prenikol do šestnástky, jeho krížna strela tesne minula ľavú žrď Feriančikovej bránky. Ďalší gólový moment prišiel už o malú chvíľu. Na kraji ihriska prihral Tomiš Ďatkovi, ľavý obranca zacentroval do veľkého vápna, kde loptu hlavou predĺžil Čurgali a dobiedzajúci Gajdoš, aj vďaka neskorému vybehnutiu gólmana, zblízka krásne trafil od brvna do siete, 2:0 pre chemikov. Od tohto momentu húževnatý súper prestal klásť odpor a šance Šale sa hromadili. Dve najväčšie príležitosti mali rukopis Mareka Tomiša, ktorý najskôr po Jakubjakovom centri zakončil akrobaticky, no skvele ho vychytal brankár, pri druhej šanci v samom závere chýbal aktívnemu krajnému záložníkovi kúsok šťastia, keď jeho strelu z hranice šestnástky zastavila pravá žrď. Šaľa si pripísala ďalšie dôležité domáce víťazstvo a jej náskok na vedúcej priečke narástol už na osem bodov.

[size=14]FK Slovan Duslo Šaľa – OFK Dunajská Lužná 2:0 (0:0)[/size] Góly: 60. Jakubjak, 72. Gajdoš

Duslo: Kolmokov – Mihálik, Mujkoš, Áč, Ďatko – Tomiš, Lalák, Charizopulos (Lancz), Glenda (55. Gajdoš) – Košút (55. Jakubjak), Čurgali

OFK: Feriančik – Pipíška, Tóth, Puchner, Teraz, Hrnčár, Brezina, Hlina, Pačaj, Jackuliak, Molnár

Výsledky 25. kola:

//Pezinok – Moravany n/V 0:1 Topoľčany – Nitra jun. 1:3 Nové Mesto n/V – Sereď 1:0 Vráble – Nové Zámky 0:1 Trnava „B“ – Nemšová 4:0 Slovan jun. – Vrbové 2:0 // [color=#ff0000]­[size=13]Vo videu zostrih najdôležitejších momentov zápasu a hodnotenie trénera Šale Dušana Libu[/size][/co­lor]

[center]Tabuľka – III. liga ZÁPAD[/center]

III.liga: Víťazstvo Dusla zariadili Jakubjak s Gajdošom
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM