Martin Bohunický Futbal

II. liga: Liptáci sa vracajú zo Šale bez bodov

Futbalisti Šale po dvoch prehrách v rade opäť zabrali naplno a na domácom trávniku zdolali Liptovský Mikuláš. Skóre stretnutia otvoril na začiatku druhého polčasu Charizopulos, dvojgólový náskok zariadil Čurgali a hostia stihli v závere už len skorigovať na konečných 2:1.

Ilustračný obrázok k článku II. liga: Liptáci sa vracajú zo Šale bez bodov
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

V chladnom počasí mala Šaľa v prvom polčase výhodu vetru v chrbte. Už v piatej minúte sa cez troch hráčov v šestnástke preštrikoval Charizopulos a jeho technické zakončenie len tak olízalo pravú žrď. Šaľa mala naďalej územnú prevahu, ktorú však nedokázala pretaviť do gólových príležitostí. Snahu brzdil aj veľmi prísny meter rozhodcu Šuniara, ktorý brzdil takmer každú nádejnú akciu Šale. Liptáci toho príliš neukázali, za zmienku stojí snáď len mladý Adam Morong, ktorý je v tíme na hosťovaní z Trenčína. Tento hráč si v niektorých momentoch robil s obranou Šale, čo chcel.

Druhý polčas ani nestihol poriadne začať a už si tribúny zakričali gól. Na hranici šestnástky sa do skákavej lopty oprel Marius Charizopulos a na jeho bombu do pravého vinkla nemal brankár Šavol šancu zareagovať. Šaľa pokračovala v tlaku, úvod druhého polčasu vyšiel našim naozaj dobre, žiaľ, mnohé akcie boli zastavené spornými ofsajdovými verdiktmi.

Najkontroverznejší moment v podaní hlavného rozhodcu prišiel v 56. minúte, keď ignoroval signalizovaný ofsajd a následne ukázal postrannému, nech dá zástavku dole. Hlavička jedného z hostí našťastie skončila len na brvne. V 70. minúte mohlo byť rozhodnuté, Čurgali najskôr neobhodil Šavola podľa svojich predstáv, následne však prišiel center na hlavu Glendu, ktorého hosťujúci brankár famózne vychytal.
O štyri minúty neskôr už boli naši hráči úspešní, Gešnábel nádherne našiel Čurgaliho, ktorý zoči-voči brankárovi dlho váhal, už to vyzeralo, že to prešpekuloval, no napokon zasunul loptu do siete. Zdalo sa byť rozhodnuté, no v 83. minúte rozhodca ignoroval zlé autové vhadzovanie a po nedorozumení Kolmokova s obranou sa lopta odrazila k striedajúcemu Balluchovi od chrbta do brány. V závere sa hostia snažili o vyrovnanie stavu, Chemici ich však už do príležitosti nepustili. Veľkú šancu na zvýšenie vedenia mal ešte v samom závere Lukáš Szabó, z polovice ihriska však nezakončoval do prázdnej brány (gólman Šavol nabiehal na jeden z posledných rohov do šestnástky hostí), ale potiahol loptu a stratil ju.
Po dvoch prehrách tak Šaľa získala dôležité tri body a udržala sa na štvrtom mieste tabuľky. V poslednom jesennom kole sa predstavia naši futbalisti opäť doma, tentokrát proti Šamorínu.

Slovan Duslo Šaľa – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 2:1 (0:0)

Góly: 46. Charizopulos, 74. Čurgali – 83. Balluch
Rozhodca: Šuniar, ŽK: Ďatko, Gešnábel, Čurgali – Pastva, 315 divákov

Duslo: Kolmokov – Ďatko,Mujkoš, Čirik, Konopásek, Tomiš, Charizopulos, Rehák – Glenda – Čurgali, Szabó

Tatran: Šavol – Janec, Kubena, Labun, Daško, Fuják, Lišivka, Moravčík, Pastva, Morong, Malec

Ján Karaffa (Tatran): „Diváci, ktorí prišli na stretnutie nemusia ľutovať. Boli svedkami výborného stretnutia, ktoré uspokojilo. Musím chlapcom poďakovať za výkon. Škoda, že náš kontaktný gól prišiel dosť neskoro. V závere sme už hrali vabank, ale pevne verím, že naše chvíle ešte v ďalšom priebehu súťaže prídu.“

Dušan Liba (Šaľa): „Súhlasím s trénerom hostí, že to bol na záver jesennej časti dobrý duel. Po dvoch prehrách sme potrebovali bodovať. V prvom polčase sme s výhodou vetra dosť v útočnej fáze chybovali, keď sme sa lopty rýchlo zbavovali. Po prestriedaní a zmene strán to už bolo úplne iné. Dali sme dva pekné góly, mali sme ďalšie šance a proti kvalitnému súperovi sme získali dôležité a zaslúžené víťazstvo.“
(zdroj:fkduslo­sala.sk)

Výsledky 18. kola:

Šamorín – Senec 0:2
Dolný Kubín – Rimavská Sobota 0:0
Dunajská Streda – Dubnica nad Váhom 1:2
Podbrezová – Michalovce 2:0
Bardejov – Ružiná 1:0

Duslo Šaľa - Lipt. Mikuláš
20
Galéria
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM