Peter Štrbo Hádzaná

Ide o všetko! Šaľa v semifinále play-off vyzve Partizánske!

Hádzanárky Šale čaká vrchol sezóny, už cez víkend štartujú boje o slovenský titul. Duslo začne semifinále na domácej palubovke v dvojzápase proti Partizánskemu. Budú chemičky v tejto sérii úspešné?

Základná časť vyšla zverenkám Michala Lukačína na výbornú, počas celej sezóny sa Šalianky držali na popredných priečkach a zvádzali vyrovnané súboje aj s tými najrenomovanejšími súpermi, v poslednom kole zdolali vtedy už istého víťaza interligy z Veselí 26:20 a vybojovali si cenný bronz.

Prichádza však kľúčová fáza sezóny, na českej i slovenskej strane sa rozbieha národné play-off, pravda na Slovensku už zloženie semifinálových dvojíc bolo známe dlhšie, nakoľko hádzanárska špička v našej krajine je poriadne úzka. Už pár týždňov vopred sa vedelo, že Michalovce vyzvú Senec a Šaľa bude bojovať o postup do finále s Partizánskym. So svojim semifinálovým súperom nemá Šaľa v tejto sezóne pozitívnu bilanciu, najskôr Danlog pripravil Duslu prvú z dvoch tohtosezónnych domácich prehier, neskôr sa tieto celky stretli v omnoho prestížnejšom dueli, Partizánske po finálovom víťazstve nad Šaľou získalo Slovenský pohár.

V polovici sezóny sa zdalo, že zverenky Petra Olšavského poriadne zamiešajú poradím WHIL, po zimnej prestávke im však akoby došiel dych, prehrali až osem duelov vrátane odvety so Šaľou, ktorá Partizánskemu vrátila požičané a na jeho pôde zvíťazila pohodlne 24:19. Nad všetkými hráčkami Danlogu výrazne vyčnieva superstrelkyňa Klaudia Michnová, ktorá sa v tejto sezóne stala najlepšou kanonierkou WHIL so 189 gólmi! Góly pravidelne pribúdajú aj na konto Martiny Košíkovej (celkovo 117 gólov), eliminácia týchto výborných hádzanárok bude kľúčom k úspechu v semifinále.

Chemičky sú v tejto sérii (hrá sa na tri víťazné zápasy) favoritkami. Napriek tomu, že počas sezóny prišli o dôležité hráčky (Veselková, Bahýlová), majú k dispozícii ďaleko vyrovnanejší káder, vynikajúco bránia a ich silnou stránkou je kolektívne poňatie hry a obetavosť. Šaľa sa pravidelne môže spoľahnúť na góly Szarkovej, Vidiečanovej, Bérešovej, Pilekovej, Trochtovej, Porubskej či Czanik, opory má Duslo aj medzi troma žrďami, Grandtnerová i Túrociová neraz podržia svoj tím skvelými zákrokmi.

Karty sa rozdajú už túto sobotu 28. apríla o 18:00! Nezabudnite, že aj druhý zápas hrá Šaľa na domácej palubovke a to hneď nasledujúci deň, v nedeľu o 10:30!

[blockquote]**Sú­visiace články: ** [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.125387_WHIL:-Sala-zvitazila-na-horucej-pode-Partizanskeho]Šaľa zvíťazila na horúcej pôde Partizánskeho[/lin­k] [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.131983_Lu­kacin-po-sezone-konci-na-lavicke-Sale,–mieri-do-Nemecka!]Lukačín po sezóne končí na lavičke Šale, mieri do Nemecka![/link] [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.122469_Had­zanarky-Sale-na-pohar-nedosiahli]Hád­zanárky Šale na pohár nedosiahli[/link] [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.114319_Had­zanarky-s-prvou-prehrou]Partizánske pripravilo Šali prvú domácu prehru[/link][/bloc­kquote]

Foto: Milan Pospiš

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM