Správy

Hrdinovia zo Šale: Zamestnanci zachránili život muža, ktorý skolaboval v predajni

V šalianskej predajni došlo k poriadne dramatickým udalostiam. Zamestnanci sa zachovali ako praví hrdinovia.

Ilustračný obrázok k článku Hrdinovia zo Šale: Zamestnanci zachránili život muža, ktorý skolaboval v predajni
Zdroj: JYSK Česká republika a Slovensko

Sobotné dopoludnie sa v jednej z predajní v Šali zmenilo na poriadnu drámu. Jednému zo zákazníkov totiž išlo o život.

Ako potvrdila manažérka pre komunikáciu spoločnosti JYSK Zuzana Rafajlovič, jeden zo zákazníkov omdlel. Zamestnanci predajne nezaváhali a okamžite boli pripravení poskytnúť prvú pomoc.

Začali s oživovaním

Pán prestal dýchať a tak bezodkladne privolali záchrannú zdravotnú službu a podľa inštrukcií po telefóne začali s masážou srdca.

Manažér predajne si zachoval chladnú hlavu a dokázal v náročnej situácii správne reagovať. Po zavolaní záchrannej služby požiadal ostatných zákazníkov, aby opustili predajňu, kolegyňu poveril čakaním na zdravotníkov a následne sprístupnením do predajne a sám striedavo pomáhal s resuscitáciou.

Prečítajte si tiež

Podstúpil operáciu

„Základy poskytovania prvej pomoci si pamätám ešte z autoškoly. Ako máme postupovať v takýchto prípadoch sme sa učili v rámci nášho firemného interného školiaceho programu. Na ten pocit sa úplne pripraviť nedá, ale nepanikáril som, počúval som pokyny z dispečingu a celý čas som sa sústredil len na jediné – pomôcť človeku, ktorý nemohol dýchať,“ popisuje situáciu Gabriel, manažér predajne v Šali.

Zamestnancom predajne sa vďaka masáži srdca podarilo obnoviť dýchanie zákazníka.

Po príchode zdravotnej služby sa pacienta ujali zdravotníci, ktorí pokračovali v prvej pomoci a previezli pacienta do nemocnice v Nitre, kde podstúpil operáciu.

„Večer po zatvorení predajne sme si spolu sadli a rozprávali sa o tom, čo sa stalo. Ako sa môže zrazu prihodiť niečo tak neočakávané, čo v okamihu zmení celý život. Ďakujem kolegom za pomoc a ľudský prístup. Všetci na pána myslíme a dúfame, že bude v poriadku,“ dodáva Gabriel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM