Zlatica Gregorová Samospráva

Hornokraľovanom renovujú kulturák: Práce dokončia koncom leta

V dedine vybrali záujemcu, ktorý rekonštruuje miesto spoločenských aktivít. Objekt, postavený pred desaťročiami, potreboval obnovu.

Ilustračný obrázok k článku Hornokraľovanom renovujú kulturák: Práce dokončia koncom leta
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Obci sa pred časom podarilo uspieť s projektom „Zvýšenie efektívnosti a tepelnej ochrany kultúrneho domu Horná Kráľová“ a získala Nenávratný finančný príspevok. Suma, za ktorú mala byť zákazka zhotovená, predstavovala čiastku 264 757,71 eur bez DPH.

Na základe verejnej súťaže bol v roku 2017 určený víťaz. Zmluva však podpísaná nebola. Rovnako aj vlani, na konci roka, v dedine vyhlásili verejné obstarávanie. Rekonštrukcii kultúrneho domu bránili administratívne náležitosti, ktoré bolo potrebné vyriešiť a tak sa čas prestavby opäť predĺžil.

Zníženie náročnosti

V súčasnosti je však realizácia projektu realitou a na objekte sa usilovne pracuje. Hlavným záujmom vedenia obce bolo zníženie energetickej náročnosti budovy, pri ktorej je nutná rekonštrukcia zatepľovacích systémov a vykurovania. Súčasťou stavebných prác je aj zateplenie obvodových múrov a výmena otvorových konštrukcií.

Traja záujemcovia

Úrad pre verejné obstarávanie zverejnil informáciu o vyhodnotení ponúk firiem, ktoré kulturák dajú do pucu. Záujem prejavili tri stavebné firmy a to z Nitry, Šale a Opoja. Víťazom je nitrianska spoločnosť, ktorá sa zaviazala hornokráľovský kultúrny dom vynoviť v priebehu piatich mesiacov. Ako sme zistili na obecnom úrade, modernejší a zároveň aj ekologickejší objekt bude dokončený v druhej polovici augusta 2019.

Vo fotogalérii si nezabudnite pozrieť výstavbu druhej etapy mestských bytov v Šali.

Foto: ilustračné

Druhá etapa výstavby je v plnom prúde: Mestské byty veselo rastú, FOTO
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM