Zlatica Gregorová Samospráva

Hornokraľovanom pomôžu s odpadom: Pribudne tu nový zberný dvor

Obci sa podarilo uspieť v Operačnom programe Ľudské zdroje. Na výstavbu získali Nenávratný finančný príspevok.

Ilustračný obrázok k článku Hornokraľovanom pomôžu s odpadom: Pribudne tu nový zberný dvor
Zdroj: TASR

Hlavnou náplňou celého projektu je Vybudovanie zberného dvora v Hornej Kráľovej. Program Technická vybavenosť v obciach s prítomnosťou marginalizovaných rómskych komunít  je spolufinancovaný Európskym fondom regionálneho rozvoja.

Zbavia sa odpadu

Obec vďaka úspešnému projektu získala Nenávratný finančný príspevok vo výške 192 306,79 eur. Po zisku dotácie nasledovalo Verejné obstarávanie. Do neho sa prihlásila firma zo susednej dediny. V súťaži tak uspeli močenskí stavebníci. Zberný dvor by mal slúžiť Hornokraľovanom, ktorí sa tak budú môcť zbaviť nepotrebného stavebného odpadu, textilu ale i odpadu väčších rozmerov.

Vyčíslená hodnota stavebných prác predstavuje podľa zverejnených informácií 113 913, 17 eur.Medzi stavebné činnosti, potrebné na vybudovanie dvora, patria klampiarske, izolačné, tesárske, zámočnícke i zemné práce. V areáli zberného dvora bude aj cestná nájazdová mostová váha, ktorá bude slúžiť na váženie nákladných automobilov. Obyvateľom Hornej Kráľovej sa tak zvýši komfort pri zbavovaní sa nepotrebného odpadu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM