Zlatica Gregorová Samospráva

Hornej ulici v Šali vydali rozhodnutie: Čoskoro sa začne stavebné konanie

Toľko diskutovaná ulica by mala byť tento rok zrekonštruovaná. Jej obyvatelia vyjadrili názor na to, ako by mala vyzerať aj prostredníctvom ankety.

Ilustračný obrázok k článku Hornej ulici v Šali vydali rozhodnutie: Čoskoro sa začne stavebné konanie
Foto: Zlatica Gregorová

Získané informácie poslúžili k zapracovaniu pripomienok, aby boli najmä obyvatelia spokojní. To, že s opravou ulice to mesto v tomto roku myslí vážne, dokazuje aj nedávne vydanie územného rozhodnutia a následné stavebné konanie.

Širšia cesta

Počas plánovanej rekonštrukcie Hornej ulice v Šali dôjde k jej rozšíreniu. Oproti terajšiemu stavu bude jej nová šírka 5,5 m s dĺžkou 363,20 m. I keď sa v návrhoch objavil jednosmerný variant, cesta ostáva obojsmernou. Obyvatelia tejto ulice sa, pri oznámení rekonštrukcie, obzvlášť zaujímali o budúce možnosti parkovania a ako to bude vyzerať s chodníkmi.

Ako informuje Mesto Šaľa, na sala.sk „celkový počet stojísk je 78 z čoho 4 stojiská budú pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie. Chodníky pre peších budú ako je v súčasnosti súbežne s komunikáciou v šírke 1,50 m nakoľko sú od komunikácie oddelené zeleňou, budú z betónovej dlažby, v priestore vjazdov a priechodov pre peších budú obrubníky zapustené, aby sa vytvoril bezbariérový prechod.“

Samozrejmosťou bude aj osvetlenie pri cestných priechodoch prostredníctvom dvoch stožiarov s LED svietidlami. Keďže rekonštrukcia si vyžiada aj odstránenie stromov a nízkych krov, v rámci dokončovacích prác mesto počíta s ich opätovným vysadením. Obyvateľom tak vynovia cestu a po čase im pribudne aj zeleň.

Začali stavebné konanie

Ako Mesto Šaľa nedávno oznámilo, začalo sa stavebné konanie a v súvislosti s ním je nariadené aj miestne zisťovanie budúcej stavby. To sa bude konať 7. februára 2018 o 10.00 hod. v zasadacej miestnosti Mestského úradu v Šali. Každý účastník stavebného konania v uvedenom čase môže vyjadriť svoje pripomienky a tiež sa oboznámiť s podkladmi. Neskôr sa už na pripomienky nebude prihliadať.

Podklady k rekonštrukcii Hornej ulice si môžete pozrieť v dočasných priestoroch Mestského úradu Šaľa, v budove Mestského kultúrneho strediska Šaľa, vchod B, č. dverí 204, počas úradných dní: Po: 8.00 – 15.00, St: 8.00 – 16.30, Pi:8.00 – 14.00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM