Jakub Forgács Krimi

Hlava mesta skončila v cele: Policajti zadržali primátora Galanty!

Policajti z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali v utorok primátora Galanty Petra P. (nezávislý), skončil v cele. Informoval o tom web Aktuality.sk.

Ilustračný obrázok k článku Hlava mesta skončila v cele: Policajti zadržali primátora Galanty!
Zdroj: TASR

„Bol zadržaný po dostavení sa na výsluch. Je obvinený z machinácií pri verejnom obstarávaní,“ potvrdil pre portál šéf Národnej protikorupčnej jednotky Róbert Krajmer.

V tejto súvislosti je obvinených viacero osôb, medzi nimi má byť podľa portálu vraj aj bývalý primátor Ladislav M. či prednosta mestského úradu. Údajné machinácie vraj mali súvisieť s rekonštrukciou neogotického kaštieľa v Galante, ktorá je financovaná z eurofondov.

Zadržanie primátora policajtmi potvrdila aj zástupkyňa prednostu mesta Lucia Galambošová. Spomínaný prípad podľa nej spadá do pôsobenia predošlého primátora Ladislava M.

„Súčasný primátor je povinný spolupracovať s vyšetrovateľmi. Polícia tak isto v predmetnej veci vypočula ďalšie osoby. Keďže ide o verejnú záležitosť a prebiehajú procesné úkony, okamžite, ako mu to vyšetrovanie umožní, primátor zorganizuje verejné zhromaždenie, na ktorom bude informovať médiá i občanov Galanty,“ dodala pre web.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM