Zlatica Gregorová Samospráva

Hlasná vrava v Trnovci prekáža občanom: Spísali petíciu proti oslavám

Kultúrne zariadenia v mestách a obciach často nemajú peňazí nazvyš. Prenajímajú priestory a to občas býva jablkom sváru.

Ilustračný obrázok k článku Hlasná vrava v Trnovci prekáža občanom: Spísali petíciu proti oslavám
Zdroj: TASR

Na jednej strane chcú občania pokojne žiť, na strane druhe by oslavovali a zabávali sa. Najčastejšie sa tak deje práve k kulturákoch, ktoré majú na tieto udalosti vytvorené najvhodnejšie podmienky. Osláviť tam možno narodeniny, svadby aj promócie. Organizátori si ich môžu podľa svojho vkusu vyzdobiť a priniesť čokoľvek podľa potreby.

Spísali petíciu

Tieto objekty bývajú väčšinou v centre mesta, či obce, obkolesené bytmi a domami. Niekedy však hlučnosť zabávajúcich sa zájde za prípustnú mieru a konflikt je na svete. Tak to vnímajú občania Trnovca nad Váhom. Proti prenájmom v ich kultúrnom dome už spísali „Petíciu za zrušenie poskytovania priestorov zasadacej miestnosti kultúrneho domu pre súkromné osoby na účely svadieb, osláv a pod.“ Zaoberali sa ňou aj poslanci miestneho zastupiteľstva na svojom rokovaní.

Rušia spánok

Podľa dostupných informácií, jedenástim Trnovčanom prekáža zvýšený hluk v noci a skoro ráno. Vzhľadom na to požiadali obec, aby sa pri podobných akciách využívala sála na prízemí budovy. K petícii sa vyjadrili aj členovia Komisie školstva, mládeže a kultúry pri OZ. A prišli k jednoznačnému záveru. Zhodli sa totiž na tom, že nie je čo riešiť. Ak by totiž neprenajímali priestory na spoločenské účely, trnovecký kultúrny dom by prestal plniť svoj hlavný účel.

Nespokojní občania sa tak musia prispôsobiť a s výsledkom rokovania sa zmieriť…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM