Peter Štrbo Rôzne

Hľadajú sa peniaze na vykrytie výpadkov z príjmov

Mesto Šaľa si potrebuje vziať kontokorentný úver vo výške 664.000 eur. Ten má magistrátu pomôcť vykryť výpadky v príjmoch za letné mesiace. Podľa viceprimátora Jozefa Mečiara je kontokorentný úver dôležitým nástrojom, pretože vďaka nemu radnica dokáž

Dexia Banka však tento rok schválila Šali úver iba v hodnote 450.000 eur, čo podľa Mečiara nie je dosť vysoká suma na to, aby dokázala dopĺňať finančné zdroje na krytie bežnej prevádzky mesta. „Z vyššie uvedených dôvodov je potrebné čerpať kontokorentný úver v pôvodnej výške, ktorá bola schválená mestským zastupiteľstvom. Keďže Dexia banka nie je ochotná pristúpiť k navýšeniu, oslovilo mesto druhú inštitúciu. Tou je UniCredit Bank, v ktorej má mesto zriadený účet a dostatočné finančné pohyby na čerpanie kontokorentného úveru,“ uvádza sa v materiáli, ktorým sa na svojom najbližšom rokovaní budú zaoberať mestskí poslanci.

V podkladoch určených na rokovanie mestského parlamentu sú uvedené dva spôsoby, akými môže radnica situáciu vyriešiť. „Prvá ponuka je na čerpanie úveru vo výške 214.000 eur, ktorý by slúžil len na získanie chýbajúcich prostriedkov. Mesto by čerpalo dva úvery, jeden v Dexii banke a druhý nižší v UniCredit Bank, oba v celkovej výške 664.000 eur. Podľa druhej ponuky by mesto čerpalo úver v pôvodnej výške iba v UniCredit Bank,“ uvádza sa v materiáli. Poslanci budú o najvhodnejšom riešení pre mesto rozhodovať už dnes, 14. júna.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM