Peter Štrbo Iné športy

Hanáková a Pohlová žiarili na zlatom finále v Číne

Slovenská výprava aj s plavcami z KŠP Tritón cestovala nedávno do ďalekej Číny, kde sa v meste YanTai zúčastnila „zlatého finále“ Svetového pohára v plutvovom plávaní. Na Golden Final sa prepracovali len tí najúspešnejší pretekári uplynulého ročníka.

Zlaté finále Svetového pohára je každoročným vyvrcholením plaveckej sezóny. Slovenskú výpravu tvorili v sedemmiliónovom čínskom meste YanTai štyria plavci. Šalianky Ivanu Hanákovú a Barboru Pohlovú doplnila dvojica zo Zvolena Denisa Polovinčáková a Martin Andreánsky. Šaľa mala zastúpenie aj na pozícii trénera, nakoľko reprezentáciu vedie „kouč“ plavcov KŠP Tritón Štefan Mika.

Naše plavkyne sa medzi elitou nestratili, práve naopak. Talentovaná juniorka Ivana Hanáková obsadila v celkovom hodnotení Svetového pohára vynikajúcu 2.priečku a od celkového prvenstva ju delili len tri stotiny sekundy, ktoré stratila na Rusku Granovovú v diciplíne 200 metrov PP. Hanáková si priniesla z Číny kompletnú medailovú zbierku, keď najskôr v discplíne 800 m PP skončila na bronzovej priečke, následne triumfovala na polovičnej a tešila sa zo zlatej medaily, striebro získala za spomínaný výkon na 200 metrov PP.

Barbora Pohlová ako jediná členka našej výpravy štartovala v seniorskej kategórii. Najlepším umiestnením šalianskej plavkyne na Golden Final bolo 6.miesto v disciplíne 200 m PP. Veľkým prekvapením a zároveň obrovským úspechom pre „šaliansku plaveckú školu“ bolo umiestnenie našej plavkyne v konečnom hodnotení Svetového pohára, kde Barbora Pohlová vďaka výborným celosezónnym výsledkom obsadila celkovú 2.priečku medzi seniorkami. Viac vo videu.

Video: Štefan Mika hodnotí Golden Final v Číne, Barbora Pohlová hovorí o jej veľkom úspechu Foto: slovenská výprava v Číne

Hanáková a Pohlová žiarili na zlatom finále v Číne
1
Galéria
Plavci_triton_cina
38
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM