Zlatica Gregorová Samospráva

Hájske plánuje rekonštrukciu: Vynovia úrad aj škôlku

Vlani obec vyhlásila Verejné obstarávanie na opravu budovy. Sídli v nej administratíva a navštevujú ju aj malé detičky.

Ilustračný obrázok k článku Hájske plánuje rekonštrukciu: Vynovia úrad aj škôlku
Foto: Zlatica Gregorová

Projekt je na svete a rekonštrukčné práce sú súčasťou zákazky. Miestnym úradníkom ako aj malým škôlkárom už onedlho spríjemnia pobyt v budove.

Ušetria financie

V dedine by chceli opraviť obe inštitúcie súčasne. Projekt "MŠ a OcÚ Hájske, Zníženie energetickej náročnosti“, ktorého sa zákazka týka, je začlenený do Operačného programu Kvalita životného prostredia – Európsky fond regionálneho rozvoja. Vďaka rekonštrukcii objektu znížia energetickú náročnosť, čo sa prejaví nielen na jeho modernejšom výzore a lepšej interiérovej pohode, ale aj nižšími prevádzkovými nákladmi, vďaka ktorým obec ušetrí financie.

Okrem úradníckych kancelárií sa dôraz bude klásť aj na rekonštrukciu škôlkárskych priestorov pre 60 detí. Ako je uvedené v Projektovej dokumentácii, v rámci stavebných prác pôjde o „zateplenie obvodového plášťa – MŠ + OcÚ, zateplenie strešného plášťa – MŠ + OcÚ, rekonštrukcia ústredného vykurovania a prípravy TV, rekonštrukcia ústredného vykurovania a prípravy TV, rekonštrukcia solárneho systému, vzduchotechnika, rekuperačný systém, odvetranie WC, elektroinštalácia a systém ochrany pred bleskom, rekonštrukcia umelého osvetlenia, vnútorné silnoprúdové rozvody, systém ochrany pred bleskom.“

Upravia solárny systém

Vo vynovených priestoroch by chceli umiestniť aj nové, ekonomickejšie osvetlenie, zrenovovať kotolňu a počítajú aj s úpravou solárneho systému, ktorý sa využije pri príprave teplej vody. Predpokladaná hodnota zákazky je 269 016,30 eur bez DPH. Svoje ponuky môžu záujemcovia zasielať do 26. februára 2018.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM