Zlatica Gregorová Samospráva

Hájčanom zateplia kulturák: Práce urobí galantská firma

Okrem rekonštrukcie budovy už pracujú na prestavbe materskej školy aj obecného úradu. Do konca tohto roka tak budú mať v dedine plné ruky práce.

Ilustračný obrázok k článku Hájčanom zateplia kulturák: Práce urobí galantská firma
Foto: Zlatica Gregorová

Nielen v Šali ale i v Hájskom sa chcú pustiť do rekonštrukcie miestneho kultúrneho domu. Obecná samospráva v Hájskom už v máji zverejnila ponuku na toho naj dodávateľa, ktorý urobí stavebné práce podľa požiadaviek. Víťaz je už určený a tak kompetentným nič nebráni v plánovaných modernizáciách.

Aj úrad a škôlka

Okrem zateplenia kultúrneho domu už pracujú na prestavbe materskej školy aj obecného úradu. Do konca tohto roka tak budú mať v dedine plné ruky práce. „Zníženie energetickej náročnosti budovy Kultúrneho domu v obci Hájske“ je názov projektu, ktorý by v Hájskom chceli čo najskôr uskutočniť. Projekt by obce chcela financovať z fondov Európskej únie, zo štátneho rozpočtu ako aj z vlastných zdrojov.

Suma, ktorú obec vyčlenila na túto zákazku je 230 036,19 eur bez DPH. Do súťaže sa podľa informácií Úradu pre verejné obstarávanie zapojili štyri spoločnosti so zaujímavými ponukami. Jedna ponuka prišla z Galanty, druhá z Trstenej, tretiu ponuku predložili z banskoštiavnickej spoločnosti a posledná prišla opäť z Galanty. Z ponúk si kompetentní v Hájskom vybrali tú, ktorá obsahovala najnižšiu cenu za vykonané stavebné práce. Rekonštrukcia kultúrneho domu v Hájskom tak pripadla pracovníkom galantskej spoločnosti.

Zateplia aj vymenia za nové

Stavebníci objektu zateplia obvodové múry i strešný plášť, vymenia plechovú strešnú krytinu a staré okná i dvere budú vymenené za nové. V pláne je i vybudovanie kotolne s prívodom vzduchu, úprava plynoinštalácie i výmena ventilátorov, ktoré slúžia na odvetrávanie v kuchyni.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM