Zlatica Gregorová Samospráva

Hájčanom modernizujú obecný úrad: Práce skončia na jar 2019, FOTO

Renovácie budov v obciach okresu pokračujú. Do vynoveného mestského úradu v Šali sa sťahujú úradníci a v Hájskom práce prebiehajú ďalej podľa plánu.

Ilustračný obrázok k článku Hájčanom modernizujú obecný úrad:  Práce skončia na jar 2019, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Objekty, v ktorých vedenie mesta a obcí pracujú, sú poväčšine postavené v minulom storočí. To znamená, že už nespĺňajú požadované kritériá, ktoré sa zvyšujú z roka na rok. V súčasnosti sa veľký dôraz kladie na ekológiu a ochranu životného prostredia aj ekonomickejšie prevádzkovanie. Veľké tepelné straty vyletujúce cez deravé okenné rámy a tenké múry predstavovali pre samosprávy veľké finančné zaťaženie. Obce si tak budovy zatepľujú aj s pomocou finančných prostriedkov Európskej únie.

Získali dotáciu

V Hájskom sídlia v jednej budove súčasne dve inštitúcie – obecný úrad aj materská škola. Miestni poslanci odsúhlasili návrh na modernizáciu budovy, ktorú pocítia úradníci a pomôže aj najmenším. Projekt „MŠ s OcÚ Hájske, zníženie energetickej náročnosti" je súčasťou Operačného programu Kvalita životného prostredia. Obec Hájske získala Nenávratný finančný príspevok vo výške 323 110,83 eur. Finančná spoluúčasť obce na tomto projekte je 17 005,83 eur.

V budove by mala byť zrekonštruovaná kotolňa a pribudnú aj nové radiátory či kuchynský ventilátor. Počíta sa so zateplením múrov, strechy, výmenou okien, dverí, vykurovania.

Skončia na jar

V týchto dňoch je už časť budovy, kde sídli materská škola dokončená. Stavebné práce pokračujú ďalej. Podľa slov odbornej referentky OcÚ v Hájskom Márie Vlčkovej by „práce mali byť dokončené približne o dva – tri mesiace“. Na jar 2019 by už mal byť obecný úrad aj s materskou školou kompletne vynovený.

FOTO, Hájčanom modernizujú obecný úrad: Práce skončia na jar 2019
8
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM