Zlatica Gregorová Samospráva

Hájčania budú bývať v novom: Poslanci schválili financovanie aj kúpu 14 bytov

Vlani sa v dedine v šalianskom okrese rozhodli postaviť bytový dom. Po dobudovaní komplexu ho obec odkúpi do svojho vlastníctva.

Ilustračný obrázok k článku Hájčania budú bývať v novom: Poslanci schválili financovanie aj kúpu 14 bytov
22
Galéria
Zdroj: TASR

Na tohtoročnom 3. zasadnutí Obecného zastupiteľstva sa miestni poslanci vyjadrovali aj k tejto téme. Na programe mali „Schválenie zmluvy o budúcej kúpnej zmluve a schválenie návrhu kúpnej zmluvy na 14 b.j. nájomný bytový dom v Hájskom“. Nové domácnosti vybuduje bratislavská spoločnosť, ktorá zvíťazila vo verejnom obstarávaní.

Kúpa bytov aj vybavenosti

Podľa informácií z rokovacej zápisnice Obecnému zastupiteľstvu v Hájskom boli predložený investičný zámer obce realizovať kúpu obecných nájomných bytov v bytovom dome stavby „Nájomný bytový dom – 14 b.j. Hájske“, ktoré budú zhotovené v bežnom štandarde ako aj investičný zámer obce realizovať kúpu súvisiacej technickej vybavenosti k bytovému domu stavby a to kanalizačnou, vodovodnou, plynovou aj elektroprípojkou spolu s osvetlením, cestami, chodníkmi aj sadbovou úpravou.

Schválili obstaranie

Miestni poslanci po zvážení faktov následne pristúpili k schváleniu obstarania nájomných bytov v bytovom dome v sume 745 651,80 eur ako aj obstaranie súvisiacej technickej vybavenosti za 84 450,00 eur.

Ďalej mali poslanci z Hájskeho na rokovacom stole schvaľovanie účelu aj spôsobu financovania kúpy obecných nájomných bytov v bytovom dome stavby „Nájomný bytový dom – 14 b.j. Hájske“ na základe zmluvy o budúcej kúpnej zmluve s bratislavskou spoločnosťou.

Štátne aj ministerské

Ako obec informuje na svojom webe, Tento projekt bude obec financovať úverom zo Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB) na kúpu obecných nájomných bytov v bytovom dome vo výške 70% z obstarávacej ceny nájomného bytového domu, t.j. vo výške 521 950,00 eur. Druhým zdrojom by, po schválení žiadosti, mali byť aj "dotácie z Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky na kúpu obecných nájomných bytov v bytovom dome vo výške 30% z obstarávacej ceny nájomného bytového domu, t.j. vo výške 223 690,00 eur, " uvádza zápisnica.

Odsúhlasili žiadosti

Poslanci zároveň odsúhlasili aj predloženie žiadosti o poskytnutie dotácie z Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky na kúpu technickej vybavenosti 9 010,00 eur, rovnako aj zo ŠFRB 9 010, 00 eur a z vlastných zdrojov obec prispeje sumou 66 430,00 eur. Miestni poslanci odsúhlasili aj predloženie žiadosti o poskytnutie štátnej podpory z prostriedkov ŠFRB.

Na fotografiách si môžete pozrieť zábery z vlaňajšieho odovzdávanie mestských bytov v Šali.

Foto: ilustračné

FOTO, Prvé nájomné byty v Šali slávnostne odovzdali: Obyvatelia sa môžu sťahovať
22
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM