Zlatica Gregorová Hádzaná

Hádzanárov doplnili dvaja noví hráči: Predviedli sa v prípravných stretnutiach

Šalianski športovci si už oddýchli a tak sa pomaly vrhli do predsezónnej mašinérie. V novej sezónea sa za HKM Šaľa postavia aj nové posily.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárov doplnili dvaja noví hráči: Predviedli sa v prípravných stretnutiach
Zdroj: TASR

Naposledny tím doplnil Rares – Marian Fodorean a Samuel Mažár.

Skupinu hráčov v šalianskych dresoch, ktorí sú súčasťou tímu od sezóny 2018/ 2019 budú tvoriť aj Stanislav Pliasun, Ivan Tymoshchuk, Gabriel Hricišon, Andrej Petro a juniorský reprezentant Filip Šátek. Teraz prichádzajú ďalšie dve posily.

Devätnásťročný Rares

Iba 19-ročný hráč Rares-Marian Fodorean do Šale prichádza zo španielskeho tímu BM Huesca a hrá na poste ľavej spojky a meria 202 cm. Ako informuje klubový web ,„Rares strávil väčšinu svojej kariéry v Španielsku, kam sa presťahoval už v roku 2003. Mládežnícke roky strávil v španielskom klube Sport Club BM Almozara, v roku 2016 pôsobil pol roka v rumunskom tíme AHC Potaisa Turda a následne odohral 2 sezóny v Huesce.“

Vedenie klubu presvedčil na skúške, ktorou musel prejsť koncom júla. Bývalý španielsky hráč sa predviedol aj v dvoch prípravných zápasoch, kde Novým Zámkom uštedril spolu 6 gólov.

Ďalším prírastkom do šalianskeho tímu je 37-ročná stredná spojka Samuel Mažár, prichádzajúci z Hlohovca. Samuel si šaliansky dres oblečie opäť po dvoch rokoch.

Samuel Mažár

"Odchovanec bojnickej hádzanej pôsobil okrem svojho materského klubu aj v mnohých slovenských kluboch: HK Topoľčany, HK 47 Trnava, MŠK Považská Bystrica, Tatran Prešov, HC Štart Nové Zámky, Sporta Hlohovec, HKM Šaľa, ŠKP Bratislava,“ približuje klubový web.

Výhodou Samuela Mažára okrem jeho hráčskych kvalít je aj mnoho skúseností. Tie by, podľa vedenia klubu HKM Šaľa, mohol odovzdávať mladším kolegom. Do Hlohovca pre zmenu mieri jeho mladší brat Tomáš.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM