Peter Štrbo Hádzaná

Hádzanárky začínajú už v sobotu

Už cez víkend sa opäť rozkrúti kolotoč zápasov medzinárodnej WHIL-ky. V úvodnom kole privítame v šalianskej športovej hale hádzanárky Jindřichovho Hradca. V kádri Dusla došlo v porovnaní s minulou sezónou k niekoľkým zmenám.

Fanúšikovia šalianskej hádzanej už niekoľko dní netrpezlivo odrátavajú štart novej sezóny medzinárodnej hádzanárskej súťaže WHIL. Hádzanárky Dusla vstúpia do nového ročníka s obmeneným kádrom, no s podobnými ambíciami ako v predchádzajúcej sezóne, keď to naše dievčatá dotiahli až do slovenského finále, kde nestačili na silnú Iuventu Michalovce. Od príchodu Michala Lukačína na lavičku Šale sa v klube poctivo pracuje na budovaní mladého a perspektívneho tímu, ktorý vhodne dopĺňa niekoľko skúsených hráčok na čele s kapitánkou Andreou Czanik. Tejto filozofie sa držal mnohonásobný slovenský majster aj v letnej príprave, keď na ťažkých turnajoch dostávali dostatočný priestor aj nádeje šalianskej hádzanej. O slovo sa v príprave hlásila mladá Pócsiková a do klubu sa podarilo priviezť podľa mnohých odborníkov veľký talent slovenskej hádzanej, spojku Sofiu Demajovú. So seniorskou hádzanou sa zoznamujú aj odchovankyne Dusla Kováčová, Darázsová a Hátašová. Vedenie klubu angažovalo okrem Demajovej aj ďalšie zaujímavé posily. Dres Dusla si budú od novej sezóny obliekať kvalitná spojka Ivana Bahýlová, ktorá podpísala so Šaľou po neslávnom konci bánovskej hádzanej vo WHIL-ke a skúsená Michaela Porubská z ŠKP Bratislava, ktorá sa pripojí k našim hádzanárkam po materskej dovolenke počas jesene. Káder Šale opustila po sezóne veteránka Dubajová, ktorá zamierila do Poruby a Puškášová, ktorá by mala pôsobiť v Nemecku. V jesennej časti sa Šalianky budú musieť ešte zaobísť bez svojej najlepšej strelkyne z minulej sezóny Simony Szarkovej, ktorá nútene pauzuje po operácii kolena a podľa trénera Lukačína sa do tréningového procesu zapojí až po novom roku.

Už túto sobotu privítame na domácej palubovke v prvom majstrovskom zápase Jindřichuv Hradec, ktorý v minulej sezóne skončil na poslednom mieste dlhodobej časti, do zápasu tak ideme ako jednoznačný favorit a s týmto súperom by sme si mali podľa papierových predpokladov poradiť. Body sa však delia až po záverečnom hvizde a len vtedy sa ukáže, ktoré družstvo je v úvode sezóny v lepšej forme. Zápas sa začína o 18:00.

HK Slovan Duslo Šaľa:

Brankárky: Adriana Grandtnerová, Martina Turóciová, Zuzana Haladíková Krídla: Simona Pileková, Lucia Bérešová, Lenka Vidiečanová, Katarína Pócsiková, Katarína Zemáneková Pivotky: Andrea Czanik, Ivana Trochtová, Michaela Hátašová Spojky: Simona Szarková, Eva Veselková, Lucia Weibelová, Zuzana Piskayová, Stanislava Kováčová, Ivana Bahýlová, Michaela Porubská, Klaudia Darázsová, Sofia Demajová

Prišli: Demajová – UDHK Nitra, Bahýlová – Bánovce, Porubská – ŠKP Bratislava, odchovankyne – Kováčová, Hátašová, Darázsová Odišli: Dubajová – Poruba, Puškášová – Nemecko

Vyžrebovanie jesennej časti WHIL:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM