Peter Štrbo Hádzaná

Hádzanárky z Michaloviec bez bodov

Naše hádzanárky si z východného Slovenska body neprinášajú. V šlágri 24. kola prehrali s Iuventou Michalovce 29:25.

Šalianky sa v úvode zápasu rýchlo dostali do trojgólového vedenia, keď dvakrát skórovala kanonierka Szarková a raz Bérešová. V 10. Minúte už bolo vyrovnané, keď po našich vylúčeniach vsietili 3 góly v rade. O necelé štyri minúty už viedli Michalovce 7:5. Následne naša Szarková vsietila už svoj štvrtý gól v zápase a Czanik vyrovnávala na 7:7. Hra sa prelievala z jednej strany na druhú . Zo súperiek boli aktívne najmä Bachyrieva a Kalaninová. Za stavu 10:8 pre domáce hráčky si tréner Lukačín zobral time-out, čo nášmu tímu zjavne prospelo, keďže už o dve minúty bolo po góloch Weibelovej a Veselkovej vyrovnané – 11:11. Bérešová dve minúty pred sirénou strhla vedenie na našu stranu ale posledné slovo mala výborne hrajúca Bachyrieva, ktorá vyrovnala na 12:12 a s týmto skóre sa išlo aj do šatní.

Tak, ako nám vyšiel úvod zápasu, tak sme nezvládli nástup do druhého polčasu. Po tom, čo v 36. minúte Szollosiová zvyšovala už na 16:12, vzali sme si druhý time-out v zápase. Stále nám robila veľké problémy Bachyrieva a súperky si udržiavali viacgólový náskok. V 48.minúte premenila „sedmičku“ Dubajová a znížila na 22:19. Lenka Vidiečanová strelila náš dvadsiaty gól v zápase, no v ďalších minútach sme sa strelecky odmlčali a góly pribúdali len na strane Iuventy. V hluchej päťminútovke našich hádzanárok si Michalovčanky vytvorili rozhodujúci náskok a v 55. minúte Bačíková zvyšovala už na 28:20.V závere zápasu ešte naše hráčky zabojovali o výsledok a po dvoch góloch Bérešovej a Weibelovej i premenenej sedmičke Szarkovej znížili na 28:25. Čas na zvrat v zápase nám už nezostal, domáce hráčky strelili ešte jeden gól a v kvalitnom dueli zvíťazili 29:25.

**Iuventa Michalovce – Slovan Duslo Šaľa 29:25 (12:12) ** Najviac gólov: Bachyrievová 7/1, Wollingerová 6, Szöllösiová 5 – Szarková 6/3, Bérešová 4, Vidiečanová a Weibelová po 3. Rozhodovali: Bečička a Horák (obaja ČR), vylúčené: 4:7 , 7 m hody: 4/2 – 5/4, 1200 divákov

IUVENTA: Gubiková, Kudročová – Bachyrievová 7/1, Bačíková 2, Hollá, Danková, Szöllösiová 5, Kalaninová 4, Polláková 2, Tobiašová, Maszkaľová, Hvostaľová, Wollingerová 6, Trehubovová 3/1.

DUSLO: Grandtnerová, Turóciová – Trochtová 2, Piskayová, Zemáneková, Vidiečanová 3, Bérešová 4, Czaniková 1, Dubajová 2/1, Puškášová, Pileková 2, Weibelová 3, Szarková 6/3, Veselková 1.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM