Zlatica Gregorová Kultúra

Galéria v šalianskej radnici: Návštevníkov zaujme nová výstava, FOTO

Ešte stále novotou voňajúca šalianska radnica je pracoviskom úradníkov. Okrem toho ale aj výstavnou sieňou.

Ilustračný obrázok k článku Galéria v šalianskej radnici: Návštevníkov zaujme nová výstava, FOTO
Zdroj: Mesto Šaľa

Veda kancelárií sa totiž nachádzajú aj miesta, ako stvorené na prezentáciu umenia.

Z myšlienky

Ešte pred opravou úradu napadla bývalému poslancovi mestského zastupiteľstva Júliusovi Morávkovi myšlienka, oživiť biele chodby niečím atraktívnym. Aby to neboli len sterilné steny, vymyslel, že by na nich mohli visieť obrazy. Keďže Šaľa nemá vlastnú galériu, nápad dostal zelenú.

Známa výtvarníčka

Od znovuotvorenia budovy mohli jej návštevníci vidieť najmä domácich umelcov a ich tvorbu. Tentoraz si počas septembra môžete pozrieť výstavu Emy Mázik. V mini galérii na poschodiach úradu uvidíte výber jej diel. Slovenská výtvarníčka je známa svojou tvorbou a príjemnými pocitmi, ktoré sálajú z jej diel.

Je absolventkou medzinárodnej školy vo Florencii (Scuola Internazionale di illustrazione v Sarmede a Accademia di belle arti). Svoju tvorbu prezentovala na mnohých výstavách doma i za hranicami.

Ema Mázik sa zúčastnila mnohých autorských a skupinových medzinárodných výstav na Slovensku i v zahraničí. Jej tvorbu obdivovali v Taliansku, Viedni, Kyjeve a na mnohých iných miestach.

Rôzne techniky

Venuje sa enkaustike, maľbe akrylom aj práci s paverpolom. Svoje umenie predvádza v tvorivých dielňach záujemcom. Ilustrovala aj zbierku šalianskej autorky Dany Janebovej Moje brehy.

Galéria v šalianskej radnici. Príďte sa potešiť obrazmi, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM