Peter Štrbo Krimi

Galanta: Za týranie manželky skončil za mrežami

Muža z Galanty, ktorý týral svoju manželku, eskortovala polícia v pondelok 23. januára do výkonu väzby v Leopoldove. V prípade uznania viny súdom hrozí obvinenému odňatie slobody až na desať rokov.

Informovala TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.
„Na políciu prišla 19. januára nahlásiť poškodená žena z okresu Galanta, že ju týra manžel. Vyšetrovaním vyšlo najavo, že od roku 2009 ju obvinený zamykal v dome, zakazoval jej chodiť von, stretávať sa s rodinou a známymi. Neustále ju kontroloval, prikazoval jej, čo si má obliecť, odopieral jej spánok a pravidelne ju bil,“ uviedla hovorkyňa s tým, že spôsobil jej aj zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske vyšetrenia.
Podľa Kredatusovej týranie vyvrcholilo 18. januára, keď položil obvinený pred seba legálne držanú zbraň a vyhrážal sa manželke prestrelením hlavy. „Ihneď v ten deň, ako poškodená žena skutok nahlásila na polícii, bola v dome vykonaná domová prehliadka a za pomoci špeciálnej zásahovej skupiny bol podozrivý muž obmedzený na osobnej slobode,“ povedala hovorkyňa. Dodala, že vyšetrovateľ obvinil 34-ročného muža zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby a zo zločinu vydierania. Následne umiestnil muža do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na jeho väzobné stíhanie.
„Ženám, ktoré prežívajú niečo podobné, odporúčame, aby prelomili svoje mlčanie a o probléme sa pozhovárali s dôveryhodnou osobou. Netreba problém odkladať, násilie neprestáva samo od seba, naopak, má tendenciu neustále sa stupňovať. Preto netreba váhať, ale oznámiť týranie na políciu,“ zdôraznila policajná hovorkyňa.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM