Peter Sýkora Futbal

Futbalových gólov je o niečo menej

Vzhľadom k tomu, že majstrovské súboje už v okresných súťažiach v jesennej časti už skončili, vidia priaznivci koženej lopty v regióne aj menej gólov.

Ľudová múdrosť hovoriaca, že „chudobnému aj z hrnca vykypí “ sa úplne vzťahuje na nášho zástupcu futbalistov šalianskeho Dusla v prvej lige, ktorí najmä v posledných piatich kolách zaznamenali herný a výkonnostný vzostup, ale strelecká smola, ale v mnohých prípadoch aj výborné výkony brankárov našich súperov a nervozita v koncovke sú dôvodom toho, že korenie futbalu góly chýbajú a tým aj body do tabuľky. Podobne bolo tomu aj cez víkend, keď hostili doma Dolný Kubín. Šaľa nastrelila Jakubičkom brvno, Lanczom žrď a keď neuznali arbitri aj regulárny gól Vyskoča (viď video), tri body do tabuľky nepribudli. Nedarilo sa ani futbalistom Nededu v Štúrove. Zverenci hrajúceho trénera Filipa síce išli do vedenia (gól Bakita), ale domáci tromi gólmi otočili vývoj duelu. Ďalší regionálny zástupca v štvrtej lige Horná Kráľová nemal na pôde lídra súťaže v Komárne veľké oči, keď sa o osude duelu rozhodlo už v prvom polčase aj vďaka tomu, že hostia hrali po polhodine už iba desiati (Bilo – červená karta). V piatej lige sme boli svedkami aj okresného derby v Močenku, kde domáca „omladina“ (Tichý, Kostoláni, Michalík,…), predčila „matadorov“ z mužstva Kráľovej n/V (Chrenko, Páldy, Gubov,…) a vybojovala dôležité tri body. Príjemne a opäť prekvapili Vlčany, ktoré si priviezli cenný bod Tomašíkova, škoda vylúčenia Brnulu v závere stretnutia. Najúspešnejším futbalovým zástupcom regiónu v majstrovských súťažiach sú zatiaľ prvoligové futbalistky Dusla, ktoré nezaváhali ani u nováčika v Pakostove a nadelili mu „sedmičku“, čo ich drží neustále na prvom mieste tabuľky.

**Kaleidoskop futbalového víkendu

  1. liga Duslo ŠAĽA – D. Kubín 0 : 0
  2. liga Štúrovo – NEDED 3 : 1 (2:1) Bakita
  3. liga Komárno – HOR. KRÁĽOVÁ 5 : 0 (3:0)
  4. liga MOČENOK – KRÁĽOVÁ n/V 2 : 0 (1:0) Michalík, Tichý
  5. liga Tomašíkovo – VLČANY 1 : 1 (1:0) Mónosi **
  6. liga Pakostov – ŠAĽA 1:7 (1:4) Poláková 3, Kolenová 2, Dikanová, Vojteková

V budúcom kole budú mať naši regionálni zástupcovia vo väčšine prípadov výhodu domáceho duelu, čo by im mohlo priniesť dôležité bodové zisky.
Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM