Peter Štrbo Futbal

Futbaloví zástupcovia regiónu sa nezľakli svojich súperov

Majstrovské futbalové súťaže boli z dôvodov predohrávaných stretnutí roztiahnuté až do troch dní, ale bilancia z nich je pre šaliansky región pomerne uspokojivá.

Okrem futbalistov šalianskeho Dusla v I. lige predohrávali v piatok svoj majstrovský duel aj futbalisti Nededu, ktorí v štvrtej lige hostili suseda v tabuľke V. Meder. Bez troch hráčov základu (Jedinák, Kovács, Ambruš) a zraneného Benesa iba remizovali. Zahodili viacero dobrých príležitostí, veľa vychytal brankár hostí Szöke a tak bod zachraňoval najlepší strelec jari A. Bombicz. Pochlapila sa aj Horná Kráľová, ktorá obrala o bod Levice, ktoré bojujú o postup aj bez najväčšej opory Kollára (zranenie). Vyrovnávajúci gól Bleha bol výstavný.

V piatej lige príjemne prekvapilo zachraňujúce sa Tešedíkovo, ktoré prinieslo tri cenné body z Okoča, keď víťazný gól podobne ako v derby s Močenkom strelil Prístavok. V podobnej situácii sa nachádzajúci Močenok bez (Obložinského – zlomená ruka a potrestaných Danadu a Gergela) zaskočil doma vedúce Váhovce a uhral s nimi cennú remízu. V okresnom derby body viac potrebuje Kráľová n/V, ktorá porazila po zlepšenom výkone po obrátke Vlčany a posunula sa v tabuľke na 11. miesto.

V druhej triede to už také úspešné nebolo, keď Hájske nečakane doma zakoplo s Čakajovcami a zdá sa, že góly Chudáčika, ktorý prestúpil do Močenku predsa chýbajú aj keď má „Kepežď“ druhú najlepšiu ofenzívu v súťaži. Trnovec n/V napriek tomu, že strelil v Mojmírovciach dva góly a vyhral aj polčas nakoniec nebodoval. Zabojovali však Selice, ktorým gól hrajúceho trénera Urbanoviča ihneď po prestávke priniesol cenné tri body do tabuľky.

Populárna „bundesliga“ – tretia trieda opäť urobila radosť, keď v siedmych stretnutiach padlo 34 gólov, čo je priemer skoro päť gólov na zápas, čo sa divákom muselo páčiť. V okresnom derby v Diakovciach domáci potvrdili vynikajúcu jarnú sériu a porazili susedný Žihárec aj vďaka dvom gólom v priebehu prvých dvadsiatich minút. Hostia napriek dobrému výkonu nedokázali bodovať. Futbalisti Dlhej n/V pokračujú v domácich prídeloch a domov si „sedmičku“ odnieslo aj Hruboňovo. Strelecky sa zaskvel Tomáš Hučko, ktorý zaťažil konto súperovho brankára štyrmi gólmi a pomohol mužstvu prebiť sa na výborné štvrté miesto tabuľky, na čo neboli v Dlhej n/V v minulosti zvyknutí.

Zrkadlo futbalového víkendu

IV. liga NEDED – Veľký Meder 1 : 1 (0:1) A. Bombicz IV. liga H. KRÁĽOVÁ – Levice 2 : 2 (1:1) T. Kokeš, Bleho

V. liga KRÁĽOVÁ n/V – VLČANY 2 : 0 (0:0) Straňák, Dvorský V. liga Okoč Sokolec – TEŠEDÍKOVO 1 : 2 (0:0) R. Mikle, Prístavok V. liga MOČENOK – Váhovce 1 : 1 (1:1) T. Tichý

II. tr. SELICE – P. Kesov 2 : 1 (1:1) Csirke, Urbanovič II. tr. Mojmírovce – TRNOVEC n/V 3 : 2 (0:1) Herceg, Tomek II. tr. HÁJSKE – Čakajovce 1 : 2 (0:1) L. Bennár

III. tr. DLHÁ n/V – Hruboňovo 7 : 0 (3:0) T. Hučko 4, M. Pál, Mészároš, R. Kollárik III. tr. DIAKOVCE – ŽIHÁREC 3 : 0 (2:0) P. Benko, Búš

Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM