Peter Štrbo Futbal

Futbalistky už na treťom mieste

Zlepšená hra a návrat kľúčových hráčok do zostavy sa premietli aj na postavení Šale v tabuľke najvyššej futbalovej súťaže žien, kde poskočili už na tretiu priečku. V nedeľňajšom stretnutí si na domácom ihrisku poradili s Humenným 3:1.

V bráne domácich sa tentoraz objavila od začiatku stretnutia namiesto „stálice“ El-Dahaibiovej talentovaná Kubíková. Šalianky v prvej časti dokázali z množstva šancí premeniť dve, hostky vďaka Fedorkovej jednu, do šatní tak išli naše futbalistky s jednogólovým vedením. V druhom dejstve sa obraz hry nezmenil, loptu mali na kopačkách častejšie domáce hráčky, no presne zakončiť sa podarilo už len Paločkovej, ktorá obstrelila brankárku hostí a uzavrela skóre stretnutia na 3:1. Šaľa sa posúva v tabuľke stále vyššie, po víkende sa prebojovala už na tretiu priečku.

[size=14]FK Slovan Duslo Šaľa – Humenné 3:1 (2:1)[/size] góly: Vojteková, Poláková, Paločková – Fedorková

Šaľa: Kubíková – Košíková, Palicová, Vojteková (75.Mrvová), Korytárová (85.Rasková)

  • Siváková (50.Dikanová), Katonová (50.Palovčíková), Rybárová, Šaraboková – Kolenová, Poláková (67.Paločková)

Tréner Milan Mrllák: „Zápas to bol bojovný, lopta síce bola po celý čas na našich kopačkách, ponúknuté šance sme však nepremenili na góly. Súper sa predstavil ako bojovný celok. Naše víťazstvo je zaslúžené a tešíme sa z troch bodov. Ak však chceme pomýšľať na popredné umiestnenie, musíme byť efektívnejší a zlepšiť organizáciu hry. Dievčatá si vypracovali veľké množstvo príležitostí, žiaľ, vo finálnej fáze sme boli veľmi nepresní. Vyzdvihujem výkon hlavného rozhodcu, ktorý citlivo riešil vzniknuté herné situácie a nechal zápas voľne plynúť. Čakajú nás dva náročné duely, v ktorých chceme potvrdiť stúpajúcu formu.“

Najbližší zápas odohrajú Šalianky na domácom štadióne 30.10. o 14.00 a ich súperom bude Pakostov.

Výsledky 6.kola:

Lady Team – Pakostov 3:1 Dúbravka – Nové Zámky 0:0 Topoľčany – Žilina 0:4 Slovan – Tren. Teplice 3:1

[size=14]**Žiačky – I.liga: **[/size]

Šalianske dievčatá pokračujú vo víťaznom ťažení. Humennému v zápase 6.kola nadelili „desinu“. Naše žiačky rozhodli prakticky už do prestávky, keď si vytvorili päťgólový náskok. Hetrik zaznamenali kanonierka Čopíková i Horváthová.

[size=14]FK Slovan Duslo Šaľa – Humenné 10:1 (5:0)[/size] góly: Čopíková 3, Horváthová Ž. 3, Speková 2, Pištová, Očovská

Foto: Patrik Šulík

ZENY_SALA_HUMENNE
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM