Peter Štrbo Futbal

Futbalisti Dusla s ďalším domácim víťazstvom

Hráči FK Slovan Duslo Šaľa potvrdili výbornú formu z posledných zápasov a po kvalitnom výkone zdolali v tabuľke piaty Lučenec. Naši futbalisti vyhrali na jar všetky domáce zápasy a po víkendovej prehre Ružomberka "B" opustil zostupové pásmo

K dôležitému súboju už nastúpilo Duslo aj s previnilcami Zajacom a Tomišom (ŽK, ČK), na lavičke už sedel aj zdravý T. Obert, ale na druhej strane im zasa chýbali pre zranenie Lalák, Devečka a Mukalenga, ktorí boli pri výhre Dula pred týždňom v Púchove. Priebeh stretnutia značne ovplyvnil prudký vietor a jeho výhodu v chrbte mali prvých 45 minút domáci a už v úvodnej štvrťhodine si vypracovali dobré strelecké príležitosti Tomišom, Zajacom a Toporčákom, ale skúsený brankár Michalík potvrdil, prečo je kapitán. Hostia hrali dobre v strede poľa a hrozili rýchlymi kontrami Opielu a najmä Sninského. Po polhodine hry zachraňoval po strele Mihálika na bránkovej čiare obranca Vajda a v 40. minúte vytlačil Michalík na roh delovku Jakubičku. Po obrátke išli chemici už 48. minúte do rýchleho vedenia, keď na kolmicu Jakubičku nabehol T. Obert, ktorého prvú strelu ešte Michalík vyrazil, ale proti dorážke bol bezmocný. Hostia sa snažili o zmenu skóre, tvrdé strelu Pyrku a Sninského zneškodnil pohotový Kolmokov a v 60. minúte chýbali Sninskému k vyrovnaniu milimetre. Chemici však pridali v 82. minúte poistku a dobré strelecké príležitosti Tomiša, Jakubičku, ale najmä Jurkemika so Zajacom zmaril výborný Michalík. Hostia boli nebezpeční po rohových kopoch, ale obrana domácich na čele s brankárom Kolmokovom stála na pevných nohách. Rozhodnutie padlo v 82. minúte, keď sa kapitán Lancz zbavil technicky dvoch obrancov hostí a jeho delovka sa odrazila od Zajaca do opačného rohu brány. Snaha hostí o skorigovanie výsledku priniesla ovocie v nadstavenom čase, keď prvú hlavičku Leška ešte Kolmokov bravúrne vyrazil, ale proti opakovanej strele bol už bezmocný. Domáci sa po cennom trojbodovom zisku dostali po prvý krát nad čiaru zostupu.

Slovan Duslo Šaľa – LAFC Lučenec 2:1 (0:0)

Góly: 48. T. Obert, 82. Lancz – 90+ J. Leško. Rozhodoval: M. Ježik, 285 divákov

Duslo: Kolmokov – Jakubička, Mihálik, Čirik, Jurkemik – Lancz, Tomiš, Konopásek, Toporčák (79. min. Cs. Takács) – Tulio Reis (40.min. T. Obert, 84. min. Fljaško), Zajac. Tréner: A. Dragúň.

LAFC: Michalík – Riečičiar, Vajda, Čavojský (88. min. Jeníček), Lelkes – M. Lukáč (78. min. Brunczvík), Kulik, T. Opiela, M. Pyrka (86. min. Masár), J. Leško – Sninský. Tréner: J. Škrlík.

Futbalisti Dusla s ďalším domácim víťazstvom
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM