Peter Štrbo Futbal

Futbalisti Dusla nielenže vyhrávajú, ale aj strieľajú góly

Prvoligoví futbalisti šalianskeho Dusla v posledných dvoch týždňoch ťahajú úspešnú sériu duelov, keď všetky štyri priateľské stretnutia s druho ligovými súpermi vyhrali.

Príprava na jarnú prvo ligovú odvetu (poznámka: štartuje už v sobotu 5. marca 2011 a Duslo hostí na domácej pôde o 14.30 hodine Moldavu) je v plnom prúde a jej súčasťou je tiež séria stretnutí s mužstvami rôznej kvality a herného prejavu.

Po štyroch stretnutiach s účastníkmi Corgoň ligy (DAC Dunajská Streda, SH Senica, Banská Bystrica a ViOn Zlaté Moravce) prišli na rad duely s účastníkmi druhej ligy. V prvom prípravnom stretnutí vyhrali naši futbalisti s Topoľčanmi, ktoré sú v druhej lige po jesení na treťom mieste 0:3 (0:0), keď dva góly zaznamenal Zajac (1 x z 11 metrov) a tretí pridal T. Obert.

V ďalšom dueli vyhrali v Trnave s rezervou, ktorá je v druhej lige na desiatom mieste v pomere 2:4 (0:1) po dvoch zásahoch T. Oberta a jeden pridali Tomiš a Zajac.

Víťazstvo rozdielom triedy dosiahli aj s regionálnym rivalom Novými Zámkami, ktoré sú po jesennej časti druhej ligy v polovičke tabuľky. Toto stretnutie hrali naši futbalisti po prvý krát na prírodnej tráve. Súper, ktorého dres obliekali v jesennej časti súťaži aj naši bývalí futbalisti (Valenský, Gašparík, Jakubjak,) tentoraz nestačil na šalianske Duslo a prehral 0:3 (0:1), keď sa o naše góly podelili: T. Obert, Lancz a mladý útočník Cs. Takács.

V druhom prípravnom stretnutí v minulom týždni si zmerali sily naši futbalisti s medzinárodným súperom – českou Opavou v Dubnici. Napriek tomu, že zverenci trénera Dragúňa prehrávali po prvom polčase 0:1, po obrátke otočili priebeh a aj stav stretnutia. Dva góly Lancza a jeden gól brazílskeho legionára Tulia Reisa zabezpečili Šali víťazstvo v pomere 3:2.

V prípravných dueloch reprezentovali Šaľu:

KOLMOKOV, Gála – Konopásek, MIHÁLIK, Čirik, REIS, Jakubička, TOPORČÁK, Lancz, Lalák, NUMERIC, T. Obert, FLAŠKO, Tomiš, Devečka, Mukalenga, Zajac, Cs.Takács (poznámka: v predošlých prípravných stretnutiach hrali aj brankár Rusznák a obranca Jurkemik – zvýraznení sú v kádri noví hráči). Tento týždeň čakajú na šalianskych hráčov ďalšie skúšobné testy.

V strede týždňa si zmerajú sily v Žiari nad Hronom, kde hrajú s druholigovou Ružinou a v sobotu 19. februára o 13.00 hodine odohrá Duslo Šaľa ďalšie medzinárodné prípravné stretnutie v maďarskej Tate.

Priaznivci koženej lopty v Šali a regióne veria, že im strelecky prach na kopačkách nezvlhne a góly, ktoré im tak chýbali v jesennej časti súťaže budú strieľať aj v prvo ligovej jarnej odvete. Ilustračné foto:fkduslosala.sk

Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM