Zlatica Gregorová Samospráva

FOTO, Výstavba cyklotrasy v Šali je spustená: Stroje už zarezávajú v poliach

Očakávané stavebné práce sa spustili v týchto dňoch. Po množstve administratívnych náležitostí a kontrol sa pracovníci mohli pustiť do roboty.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, Výstavba cyklotrasy v Šali je spustená: Stroje už zarezávajú v poliach
Foto: Zlatica Gregorová

"Cyklotrasa za zamestnaním do priemyselného areálu“ sa bude tiahnuť od kostola Svätej rodiny vo Veči až k Duslu a.s. a bude dlhá 3,433 km a široká približne 2,5 až 3 metre. Súčasťou diela bude aj 216 parkovacích miest priamo pred areálom Dusla aj s prístreškami.

Už začali

Pred pár dňami sa očakávaná cyklotrasa začala reálne budovať a neostáva už len na papieri. Po pravej strane smerom k cehmickému podniku ste mohli zbadať robotníkov, ako začali s výkopovými prácami.

Náročná príprava

„Po veľmi dlhej a obtiažnej príprave, ktorá trvala niekoľko rokov od myšlienky postaviť cyklotrasu, cez projekty, výkup pozemkov a absolvovanie všetkých kontrol, ktoré sú súčasťou používania finančných prostriedkov Európskej únie, sme sa konečne prepracovali k realizácii a je to trochu možno nepomer, že po niekoľkoročnej príprave nasleduje niekoľkomesačná príprava. Verím, že do troch mesiacov bude cyklotrasa funkčná,“ vyhlásil primátor Šale Jozef Belický.

Ako primátor Belický uviedol, výstavbu skomplikovalo viac problémov. Išlo najmä o usmernenia a záležitosti, ktoré zbytočne spomaľovali začiatok výstavby, ktorý sa mal realizovať v lete, ale začína sa preto až na jeseň. Momentálne prebieha príprava trasy v poli, následne sa bude pokračovať k šalianskym podnikom popri ich plote až k Duslu, kde vznikne parkovisko. V záverečnej fáze výstavby robotníci prejdú do Veče ku kostolu.

Pripravujú mosty

„Teraz sa pripraví terén, zloží sa podložie, vyasfaltuje sa a bude sa inštalovať verejné osvetlenie. Pripravuje sa jeden most a taká istá skupina pracovníkov pracuje na druhom kanáli, kde bude druhý mostík,“ upresnil Jozef Belický. Mosty sú vyrobené ako prefabrikáty a jednoducho ich uložia a budú súčasťou cyklotrasy.

FOTO, Výstavba cyklotrasy v Šali je spustená, stroje už zarezávajú v poliach
18
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM