Zlatica Gregorová Kultúra

FOTO: Vianočné trhy vo Veči, sviatočná atmosféra lákala

Počas minulého týždňa do mesta zavítal Mikuláš a ten otvoril i Vianočné trhy vo Veči. Aké boli? Pozrite sa.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Vianočné trhy vo Veči, sviatočná atmosféra lákala
Foto: Zlatica Gregorová

Drevené stánky, rozložené v Pribinovom parku priniesli vianočnú atmosféru. Podľa slov Večanov, konečne už i do samotnej Veče. Nechýbali tradičné špeciality ako napr.:cigánska pečienka, pečené klobásy, vianočný punč a vychytávky ako jahodové víno, palacinky, lokše a „štrudla, drž sa plota“. Vo fotogalérii si môžete pozrieť, ako to na Večianskych trhoch vyzeralo. Vyspovedali sme i pár návštevníkov, ktorí nám prezradili, čo sa im páčilo, nepáčilo a či plánujú prísť i nabudúce.

„Boli sme tu minulý rok. Najviac sa nám páčili stánky s balónikmi. Ešte sa nám páči Mikuláš, ktorý práve prišiel a tiež koníky, " povedali nám kamarátky Sofia a Laura s dodatkom, že večianske vianočné trhy navštívia i v budúcom roku.

„Je veľmi dobré, že už aj Veča zažíva takého trhy, lebo doteraz boli Večania trošku odsunutí od Šale. Ďakujeme pánu primátorovi a jeho osadenstvu, že takéto niečo zorganizovali. Najviac sa mi páči atmosféra, je to zážitok, aj pre deti, veľmi dobré pekné, “ hovorí rodená Šaľanka, pani Helena.

„Vianočné trhy boli super i vlani, hovorí mladá návštevníčka trhov," a dodáva, že prišla len pred chvíľkou a nemá zmapované všetky stánky, ale určite si niečo vyberie, hovorí.

„Páči sa mi, ako to tu spravili. Chodievam každý rok a prídem zase,“ konštatuje pani Monika.

Vianočné trhy vo Veči sa skončili. Návštevníci sa už teraz tešia na tie budúcoročné. Aby sa opäť zabavili a potešili seba, rodinu i priateľov vianočnými prekvapeniami.

Vo Veči boli vianočné trhy: Nadýchali ste sa už vianočnej atmosféry?
19
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM