Zlatica Gregorová Samospráva

FOTO, Večianske učiteľky boli na skusoch: Reprezentovali priamo v Štokholme

Deti a aj ich učiteľky z materských a základných škôl v Šali sú veľmi aktívne. Pedagogičky zo škôlky na Hollého ulici si to namierili na sever.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, Večianske učiteľky boli na skusoch: Reprezentovali priamo v Štokholme
Zdroj: archív MŠ Hollého Šaľa

Materská škola, sídliaca vo Veči na Hollého ulici je známa aj šikovnými deťmi, ktoré svojim talentom často prispievajú k rôznym mestským slávnostiam. Ich učiteľky sa snažia vytvoriť im príjemné podmienky na predškolskú prípravu.

Osem tried

Škôlkári z Hollého môžu navštevovať dokopy 8 tried. V každej sa im venujú dve učiteľky. Deti podľa záujmu navštevujú anglický jazyk alebo športový krúžok. Aby deti boli do školy pripravené podľa najnovších trendov, preto panie učiteľky navštevujú rôzne školenia a občas zavítajú aj za hranice našej krajiny. Práve nedávno sa vrátili zo Švédska. A to rovno z jeho historického hlavného mesta Štokholmu.

Tri učiteľky

Tri veľvyslankyne z večianskej škôlky sa vybrali na skusy do Škandinávie. Priamo v Štokholme sa oboznámili s tamojším systémom predškolskej pedagogiky. Zahraničnú návštevu usporiadala Celoslovenská spoločnosť pre predškolskú výchovu.

Ako o vzdelávacom výlete povedali učiteľky z MŠ Hollého, podujatia sa zúčastnilo 52 učiteliek z celého Slovenska,pričom naše mesto reprezentovali tri pedagogičky a to: riaditeľka MŠ Okružná Ľubica Hippová, riaditeľka MŠ Hollého Irena Vargová a pani učiteľka z MŠ Hollého Alena Matušicová.

Spoločne s ostatnými slovenskými kolegyňami si boli obzrieť predškolské zariadenie, kde sa oboznámili so švédskym vzdelávacím systémom a prácou s deťmi. Okrem toho videli aj mnoho zaujímavostí, o ktoré sa mienia podeliť so svojimi škôlkarmi.

Povinnosti aj zábava

Boli sme aj v múzeu severného Titaniku – lode Vasa – svetový unikát. Navštívili sme radnicu, kde sa koná banket po odovzdávaní Nobelových cien. Absolvovali sme prehliadku kráľovského sídla Drottningtom, kde býva kráľovská rodina. Prezreli sme si kráľovský zámok, Storkyrkan, Ridarsholm. Nevynechali sme ani prehliadku kráľovskej gardy pri výmene stráží pri parlamente,“ opisuje s nadšením riaditeľka MŠ Hollého Irena Vargová.

Darčeky s erbom Šale

Aby aj v Štokholme vedeli niečo viac o Šali a mali na návštevu našich učiteliek pamiatku, osobne im odovzdali spomienkové predmety mesta Šaľa, o ktoré je i u nás doma veľký záujem. Hostitelia tak, podľa slov učiteliek dostali perá, magnetky ale aj tričká s erbom nášho mesta. Návšteva tak splnila svoj účel, učiteľky sa niečo nové dozvedeli a Švédi vedia o Šali iste omnoho viac ako doteraz.

FOTO, Večianske učiteľky boli na skusoch: Reprezentovali priamo v Štokholme
4
Galéria
Zdroj: archív MŠ Hollého Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM