Zlatica Gregorová Samospráva

FOTO, V Šali vyrástol priestor pre milovníkov psov: Venčoviskom vyriešili problémy

Každý majiteľ psa má okrem radosti aj viacero povinností. Okrem toho, že sa o štvornohého chlpáča s láskou stará, zviera potrebuje voľný výbeh.

Ilustračný obrázok k článku FOTO,  V Šali vyrástol priestor pre milovníkov psov: Venčoviskom vyriešili problémy
Foto: Zlatica Gregorová

Psíčkári, žijúci na dedine alebo v meste v rodinnom dome, to majú vyriešené. Horšie je to s tými ľuďmi, ktorí chovajú psy v meste, v bytovom dome s množstvom susedov.

Voľný pohyb

Bytovkovým psom sa žiada častejší pohyb, keďže žijú v ohraničených podmienkach. Ich páni ich často berú na prechádzky na vôdzke, ale živé tvory potrebujú aj voľnosť. V meste to bývajú oplotené areály, kde sa chlpáči môžu dosýta a slobodne vybehať – venčoviská.

Bezpečný areál

Len nedávno v našom meste vzniklo takéto miesto. Nachádza sa na L. Novomeského ulici a vyrástlo na zelenej ploche blízko panelákov. Je v bezpečnej vzdialenosti od chodníka aj cesty, takže nikto nemusí mať obavy, že psík sa dostane von z areálu bez svojho majiteľa. Zatrávnený kus určeným psíkom je ohraničený vyšším plotom. Chládok a tieň v letných mesiacoch poskytnú okolité stromy a odpočinok pri hre so zvieracími miláčikmi zase lavičky. Vo venčovisku je umiestnený aj odpadový kôš na psie exkrementy.

V čase našej návštevy vo venčovisku šťastne behal psík so svojou majiteľkou. Tá pre náš portál vyjadrila veľkú radosť nad tým, že mesto areál pre psy zriadilo. Ako nám pani prezradila, susedia na vlastníkov psov na tejto ulici často privolávali mestských policajtov, keďže nie každý je psí obdivovateľ. Túto aktivitu víta a je rada, že sa so svojím čiernym chlpáčom môžu veselo preháňať po areáli bez vôdzky.

Pribudnú ďalšie?

Podľa informácií zo šalianskej radnice, ak toto venčovisko nájde obľubu a svoje plné využitie, mesto v budúcnosti plánuje zriadenie ďalších podobných areálov v iných častiach Šale.

FOTO, V Šali jepriestor pre milovníkov psov: Venčoviskom vyriešili problémy
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM