Zlatica Gregorová Správy

FOTO: V Šali učili zahraniční učitelia, svoj rodný kraj priblížili žiakom

Ľudia sa túžia dostať ďalej, ako po hranice svojej krajiny. Občas sa stane, že pricestujú aj do nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Šali učili zahraniční učitelia, svoj rodný kraj priblížili žiakom
Zdroj: Mesto Šaľa

Niektorí prídu navštíviť rodinu, iní tu hľadajú historické pamiatky a nevšedné zážitky a niekto k nám pricestuje za prácou. Pomocníkom na svetaskusoch sú i rôzne programy. V rámci jedného z nich, nedávno naše mesto navštívili zahraniční lektori.

Štyria cudzinci v Šali

Už vlani do Šale docestovali srbské učiteľky a to v rámci programu Erasmus. Prišli si obzrieť miestne materské školy a vymeniť si niekoľko skúseností, aby sa so svojimi postrehmi mohli podeliť doma. A zahraniční hostia prišli opäť.

Na prelome januára a februára 2018 do priestorov Základnej školy Bernolákova vo Veči zavítal Brazílčan Rafael, Ruska Anastasia, Indonézan Anabel a Mexičanka Viktória. Študenti prišli pohovoriť žiakom o tom, ako to vyzerá v ich domovských krajinách a odpovedali na všetko, o čo sa naši žiaci zaujímali. Ich hlavnou náplňou však bola výučba anglického jazyka.

Medzinárodné projekty

Deti na vlastné oči videli suveníry z ďalekých krajín a dozvedeli sa mnoho podnetného. „ZŠ Bernolákova sa zapojila do medzinárodného projektu AIESEC, vďaka ktorému zavítali na ich školu študenti z rôznych krajín. Cieľom projektu je žiakom predstaviť kultúru, umenie a život v iných krajinách cez priame svedectvo. V stredu predpoludním sa deti práve dozvedali viac o Mexiku. Violeta im v čase našej návštevy ukazovala a opisovala predmety, ktoré sa spájajú s Mexikom. Deti okamžite spoznali niektoré z nich ako nachos, pončo, tequila a cudzia im nebola ani mexická vlajka. V druhej triede zas Anastasia z Ruska hovorila deťom o slávnych predstaviteľoch ruskej literatúry,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová.

I takéto občasné návštevy pomôžu našim žiakom v rozhľade a pohľade na svet. Možno ich aj nasmerujú na to, aby aj oni spoznávali svet a zvyky v ďalekých krajinách. A šírili dobré meno svojho mesta, či regiónu.

FOTO: V Šali učili zahraniční učitelia, priblížili žiakom aj svoj rodný kraj
7
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM