Zlatica Gregorová Správy

FOTO, V Močenku postavili modernú tržnicu: Zaujímavá je aj zelená strecha budovy

V každom meste či dedine existuje miesto, kde dostanete kúpiť aj to, čo inde nezoženiete. Trhy sú jednoducho obľúbeným priestorom.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, V Močenku postavili modernú tržnicu: Zaujímavá je aj zelená strecha budovy
Foto: Zlatica Gregorová

Sú to miesta, kde sa stretnú susedia, známi i členovia rodiny a po čase sa tu môžu porozprávať i zistiť najnovšie klebety. Klasické trhoviská, kde sa v dávnych dobách predávali nielen potraviny, odevy, ale aj zvieratá na domáci chov, už poväčšine vymizli. Ani v našom okrese však obľúbenosť tržníc neklesla a tak pretrvali podnes. Niekde sa predajcovia rozložia na chodníkoch a ponúkajú tovar z áut, inde zase majú komfortné podmienky na predaj.

Pre ľudí

V blízkom Močenku už dávnejšie plánovali vytvoriť dôstojné miesto na predaj a kúpu, kam by ľudia radi chodievali. Nápad vybudovania novej tržnice sa na rokovaniach obecného zastupiteľstva stretol s pozitívnym ohlasom a tak sa začali práce ohľadom vybavovania, búrania a následného budovania. Kedysi na tom mieste stála budova videopožičovne a predajňa textilu.

Štýlový areál

Ešte začiatkom tohto roka tržničný areál nebol dostavaný, v týchto dňoch však už na Školskej ulici žiari svojou novotou a najmä dizajnom. Areál tržnice je vybetónovaný a osadený predajnými pultami, ktoré sú zastrešené. K dispozícii trhovníkom je aj moderná budova, ktorá im poskytne potrebný komfort.

Tržnica v Močenku vyniká tým, že jej súčasťou je budova so zelenou strechou, vôbec prvou svojho druhu v dedine. Posadené sú na nej rastliny, ktoré ju zaplnia a tak celkom zapadne do prírodného koloritu v súlade s gabionovým plotom a tehlovou stenou.

Skolaudujú

Podľa informácií z močenského obecného úradu je pravdepodobné, že tržnicu skolaudujú v týchto dňoch a občania ju budú môcť začať využívať. Obyvatelia obce si tu vychutnajú už aj jesenné a onedlho i predvianočné nákupy.

FOTO, V Močenku postavili modernú tržnicu: Zaujímavá je aj zelená strecha budovy
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM