Zlatica Gregorová Kultúra

FOTO, Trnovčania zaujali akciou: Halloweenskym sprievodom potešili susedov

Pred Dušičkami nastáva tajomný čas. Zvýšenú opatrnosť v uliciach a blízkosti domova treba mať najmä v noci z 31.októbra na 1. novembra.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, Trnovčania zaujali akciou: Halloweenskym sprievodom potešili susedov
Zdroj: archív Olivera Berecza

S končiacim sa októbrom nastáva čas, kedy sa už aj v našich končinách oslavujeme keltský sviatok Halloween. Zvýšenú opatrnosť v uliciach a blízkosti domova treba mať najmä v noci z 31. októbra na 1. novembra. Práve vtedy totiž neviete, na koho a na čo natrafíte…

Klasika aj zábava

Dušičky alebo Sviatok všetkých svätých si pripomíname návštevou cintorínov. Zosnulých si uctievame uložením kytíc alebo vencov na ich hroby a zapálením sviečky. Posledné roky už sviatky nepredstavujú len nostalgické spomienky, ale slávia sa aj zábavnejším štýlom napr.: diskotékami, párty či inými podujatiami. Stredobodom záujmu v tomto období sú veľké oranžové tekvice, ktoré malí aj veľkí vyrezávajú do rôznych podôb a svietia nimi v záhradách.

Halloweenske strašenie susedov

Pri tejto príležitosti vymysleli zaujímavé podujatie v Trnovci nad Váhom. Halloweenske strašenie susedov mali v réžii nie jednotlivci, ale celé rodiny – Bereczová, Sopková, Polák Ábrahámová, Barcziová, Kováčová, Varchulíková, Stelová, Packová, Karadiová, Novelinková s priateľmi. Udalosť sa konala 30. októbra 2018 v podvečernom čase za čiernej tmy.

Rodičia sa dohodli na tom, že sa stretnú pri Nitranke v Novom Trnovci na parkovisku a odtiaľ vyrazia za svojimi obeťami. Každý účastník strašidelného konvoja mal zaujímavú masku, ktorú umocňovali pomaľované tváre. Susedia, ku ktorým tento sprievod zavítal, mali nachystané sladkosti ako odmenu za nevšednú návštevu.

Stmeľujú občanov

Ako nám prezradil organizátor Oliver Berecz: "takéto susedské akcie by sa mali začať konať všade, neskutočne to stmelí komunitu a oveľa lepšie sa žije v tej časti obce, kde sa ľudia takto spoznávajú.“

FOTO, Trnovčania zaujali akciou: Halloweenskym sprievodom vystrašili susedov
24
Galéria
Zdroj: archív Olivera Berecza
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM