Zlatica Gregorová Rôzne

FOTO: Šaliansky park skrášlili nové prvky a pribudnú ďalšie

Areál šalianskej nemocnice už nie je len obyčajným priestranstvom. Dnes je tam aj Babičkin dvor so stálymi obyvateľmi.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Šaliansky park skrášlili nové prvky a pribudnú ďalšie
Foto: Zlatica Gregorová

Je tu vybudovaná Mini zoo a aj okolie poskytuje dostatok možností na oddych, či aktívny relax. Či už sú to lavičky popri chodníkoch alebo piknikové sedacie súpravy na posedenie a malé občerstvenie. Každý si tu môže nájsť to pravé miesto na oddych.

Nové ping pongové stoly

Okrem pokojného čítania kníh v tichom prostredí parku sa môžu zabaviť menšie deti na rôznych atrakciách. Obľúbené sú preliezky, hojdačky ale aj šmykľavky. Novinkou posledných dní sú modré stoly hneď na začiatku parku, určené na ping pong. Zahrať si tak môžu malí aj veľkí. Stačí, ak si prinesiete svoje pingpongové rakety s loptičkou, zoženiete si protihráča a môžete sa ponoriť do hry.

Informácie o zvieratkách

V Babičkinom dvore tiež nie je núdza o novinky. Okrem nedávno prišlej kozičky a capka, ktorí už skvele zapadli medzi ostatných, ako potvrdzuje správkyňa Katka, pribudli tu aj ďalšie doplnky. Sú to informačné tabule o zvieratkách. O tom, kto tu žije a odkiaľ pochádza sa dozviete aj prostredníctvom nich. Napríklad, že shetlandský poník bol vyšľachtený na Shetlandských ostrovoch v Severnom mori južne od Islandu. Dokonca sa z tabúľ dozviete aj to, že tu žijúci zakrslý králik, bol vyšľachtený vo Veľkej Británii a že je schopný naučiť sa rôznym pokynom…

Komfort pre návštevníkov

A pribudnú opäť ďalšie novinky? Odpovedala nám hovorkyňa mesta Šaľa, Alexandra Szabová. „V blízkej dobe plánujeme do parku umiestniť prenosné WC. Ďalej chceme návštevníkom parku spríjemniť piknikovanie aj pobyt v ňom, preto tu chceme umiestniť aj malú fontánku s pitnou vodou. Tá tu pribudne po tom, čo nám ju Nitriansky samosprávny kraj odsúhlasí.“ S rozširovaním Mini zoo v budúcnosti mesto počíta, všetko sa však verejnosť dozvie v aktuálnom čase.

Šaliansky park skrášlili nové prvky: A pribudnú ďalšie
12
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM