Zlatica Gregorová Kultúra

FOTO, Šalianske seniorky s obľúbenou výstavou: Ponúkali originálne darčeky

V Dennom centre na Hornej ulici majú stále plné ruky práce. Ani v dôchodkovom veku sa nenudia.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, Šalianske seniorky s obľúbenou výstavou: Ponúkali originálne darčeky
Foto: Zlatica Gregorová

Nedávno opäť prišli s nápadom zorganizovať tradičnú výstavu vianočných dekorácií, ktorou by potešili miestnych a zároveň im ponúkli množstvo tipov na darčeky, ktoré si mohli rovno aj zakúpiť.

Príjemná atmosféra

Priestory Denného centra seniorov v Šali sa zaplnili hneď v prvý deň vianočnej výstavy. Návštevníci si ju mohli pozrieť od 4. do 6. decembra 2018. Ženy vytvorili dokonalú atmosféru blížiacich sa sviatkov aj s Mikulášom a čertom a zimnou krajinkou a zvieratami, ktoré tam neodmysliteľne patria.

Skvelé nápady

Vyberať ste mohli z množstva predmetov, ktoré členky centra ručne vytvorili ako napríklad: snehuliakov, čertíkov, háčkovaných anjelov, mikulášov aj perníkové chalúpky filigránsky zdobené cukrovou polevou. Zaujímalo nás, koľko žien do výstavy prispelo svojimi prácami. „Ide o dobrovoľne – povinnú účasť na výstave. Keď jedna príde s nápadom, opýta sa, ktorá jej pomôže a kto bude čo robiť. Rozdelíme si to a robíme potom takéto výstavy. Ak niečo predáme, máme na prilepšenie k činnosti nášho Denného centra,“ priblížila nám tajomníčka Klubu dôchodcov pani Ľudmila.

Členky centra sa pravidelne zúčastňujú rôznych aktivít v Šali. Do výstavy ich prispelo päť a ostatné aspoň doniesli bavlnky alebo iné potrebné súčiastky.

Priniesli aj z domu

„Nie každý môže robiť s rukami. Pridali sa aj patchworkárky, ktoré chodia na kurz, iné sme robili priamo tu v centre. Háčkované veci robila kamarátka doma. Tam človek potrebuje pokoj a nie je tu šijací stroj, preto niektoré vyrábali dekorácie aj doma,“ dodala pani Ľudmila. Šikovné šalianske seniorky tak iste potešili srdcia návštevníkov originálnymi výtvormi, ktorými si skrášlia domácnosti alebo ich podarujú.

FOTO, Šalianske seniorky s obľúbenou výstavou: Ponúkali originálne darčeky
33
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM