Zlatica Gregorová Samospráva

Foto, Šalianska radnica investuje do budov: Na programe sú výmeny okien a dverí

Mesto Šaľa sa i v tomto roku rozhodlo pokračovať v opravách a modernizácii vzdelávacích inštitúcií. Onedlho nastúpia maliari.

Ilustračný obrázok k článku Foto, Šalianska radnica investuje do budov: Na programe sú výmeny okien a dverí
Foto: Zlatica Gregorová

Najviac prác sa darí urobiť počas letných prázdnin. Vtedy sú školy prázdne a murári či maliari majú raj. Do roboty sa môžu pustiť bez obmedzení. Pokračuje sa však i v septembri.

Veľké zmeny

Ako pre náš portál nedávno povedala vedúca Spoločného školského úradu Šaľa Erika Velazquezová, šalianske základné a aj materské školy prešli renováciou. Okrem klasického upratovania, ktoré si robia i niektorí učitelia vo svojich triedach či kabinetoch, sa v interiéroch maľovalo, robili sa i rôzne údržbárske práce. Veľké zmeny sa udiali v Základnej škole Ľ. Štúra a aktuálne budujú bežecký ovál pri ZŠ s MŚ J. Murgaša.

Deťom, mamám, kultúre

Príjemné počasie bez dažďa využila šalianska radnica i na ďalšie potrebné stavebné práce. Rekonštrukcie práve prebiehajú v Kultúrnom stredisku Večierka, v Materskom centre Mamy mamám a jasliach Srdiečko na Družstevnej ulici.

Roky slúžiace okná aj dvere už neplnili svoj účel, preto bolo nutné ich vymeniť za nové. Osadenstvá všetkých troch inštitúcií, tu sídliacich, tak museli svoje interiérové vybavenie trochu premiestniť a vyčkať na osadenie okien aj dverí.

Vynovený ateliér

„Rekonštrukčné práce sa u nás začali 3. septembra 2018. Menili sa dvere na terasu aj okná. Na prevádzkovej budove – dnešnom ateliéri, kde sa schádzajú výtvarníci aj keramikári budú dvere ešte len vymenené a potom čakáme na maliarov,“ prezradila nám Katarína Gáborová z KS Večierka.

Investície

Ako nám povedala Erika Kollerová z Mestského úradu v Šali „staré okná už majú svoj zenit za sebou, mesto sa preto rozhodlo zainvestovať do ich výmeny. Po prácach, ktoré tu v týchto dňoch prebiehajú, budú vymenené okná na celej budove.“

Foto, Šalianska radnica investuje do budov: Na programe sú výmeny okien a dverí
12
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM