Zlatica Gregorová Iné športy Šport

FOTO: Osemročný Šaľan nebojácne víťazí, na konte má niekoľko úspechov

Bicykel a motorky boli odjakživa snom malých chlapcov. Sen na skutočnosť premenil motocyklista Viktor.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Osemročný Šaľan nebojácne víťazí, na konte má niekoľko úspechov
Zdroj: archív Františka Csemeza

Previezť sa len tak a zažiť pocit nekonečnej slobody. Osedlať motocyklového tátoša… a vyhrávať. To sa darí Viktorovi Csemezovi z TRITON RACING. Prečítajte si o jeho športových úspechoch.

Mladý motocyklista

Naše mesto mesto je bohaté na úspešných športovcov. Okrem hádzanárov, strelcov, voltižérov, kolkárov a mnohých iných, máme zastúpenie i v motocyklovom odvetví. Slovenská motocyklová federácia združuje kluby, ktoré majú pod palcom svojich jazdcov. Náš motocyklový pretekár už patrí k nim. Viktor Csemez je osemročný chlapec, ktorý patrí medzi najmladších pretekárov v tomto športe. Vlani sa nášmu malému motocyklistovi darilo. V súťaži MINIMOTO CUP vyhral prvé miesto na motocykli YAMAHA PW50. V tom istom roku sa zúčastnil súťaže Adria OHVALE 110automatic a získal tretie miesto.

Úspešne reprezentuje

Darilo sa mu aj počas tohto roka. Ako nás informoval jeho otec, František Csemez, Viktor „zvíťazil tento rok ako najmladší účastník v danej triede v seriáli JIMC (medzinárodný juniorský šampionát JIMC v pretekoch cestných motocyklov), ktorý spoločne organizujú motocyklové federácie troch krajín SK, HU a CZ.“ Spolu s ďalšími dvoma pretekármi obsadili prvé tri víťazné priečky v tabuľke. V priebehu tohto roka súťažil v triede MINI GP automatik na motocykli OHVALE 110ccm za tím TRITON RACING. Viktorov spolupretekár, jazdiaci za TRITON Racing, desaťročný Bruno Kiss z Bratislavy, zvíťazil v triede MINI GP OPEN.

Motocykel mu učaroval natoľko, že s ním reprezentuje naše mesto doma i v zahraničí. Už vo svojom nízkom veku zistil, že trpezlivosťou a učením dokáže vyhrávať v obľúbenom športe. Úspechy mladého športovca Viktora môžu vyvolať obdiv a taktiež môžu inšpirovať. Na jeho ďalšej športovej ceste mu držíme palce!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM