Zlatica Gregorová Rôzne

FOTO: Ocenili víťazov Sídliskovice, trio si cenu prevzalo len nedávno

V lete tohto roka sa konala po druhýkrát susedská akcia. Organizuje ju Občianske združenie Šaľa Tvoje mesto.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Ocenili víťazov Sídliskovice, trio si cenu prevzalo len nedávno
Zdroj: Mesto Šaľa

Počas spomínanej akcie si za svoje neobvyklé počiny prevezmú ceny aj šalianske osobnosti. Medzi nich patrilo osem osobností, ktoré neušli pozornému oku usporiadateľa tejto zábavnej akcie a to: fotograf Milan Pospiš, zdravotná sestra Melánia Hubinová, Júlia Pribinová vyniká v starostlivosti o vtáctvo. Za prínos v spoločenskej oblasti ceny získali aj Betka Szabová a Marta Fátrai z Oroszlány.

Verný plesom i záhradke

Šaľan Alexander Recska roky pomáha v organizácii plesov a je aj zanieteným záhradkárom. V polovici decembra 2017 si spolu s ním ceny prevzali aj ďalší dvaja víťazi tohtoročnej Sídliskovice s podtitulom Oceň svojho suseda. Ako uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová, „Alexander Recska sa už roky vzorne stará o predzáhradku a okolie na Novomeského ulici, kde aj žije. V láske k prírode mu nezabráni ani barla, bez ktorej sa mu chodí ťažko.“

K ďalším oceneným patrí aj Xavier Chromek. Pozornosti organizátorov neušiel v rámci starostlivosť o bytový dom. Svetozár Hikkel je však okrem toho aj usporiadateľom známej poetickej súťaže súťaže Šaliansky Maťko. V tomto roku sa konal už 24. ročník tohto podujatia. V Celoslovenskom kole tohto podujatia súťažili aj hostia z Ukrajiny a Maďarska. Ocenení si prevzali dary priamo z rúk primátora Mesta Šaľa, Jozefa Belického. Ku gratulácii sa pripojil aj organizátor Sídliskovice, Róbert Andráši.

FOTO: Ocenili víťazov Sídliskovice, trio si cenu prevzala len nedávno
7
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM