Zlatica Gregorová Kultúra

FOTO: Mária Lišková vystavuje v Šali, inšpiráciu nachádza v prírode

Mestské kultúrne stredisko v Šali pripravilo ďalšiu výtvarnú lahôdku. Až do konca júna je večianska galéria venovaná rôznorodým dielam Márie Liškovej.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Mária Lišková vystavuje v Šali, inšpiráciu nachádza v prírode
Foto: Zlatica Gregorová

S jej menom ste sa už mohli stretnúť aj v súvislosti s ocenením Tvorivý čin roka 2016. Mária Lišková získala cenu v kategórii Maľba, kresba, grafika.

Namaľovala 290 olejomalieb

„Výtvarnej tvorbe som sa aktívne začala venovať v roku 2004. Postupne som si osvojila rôzne techniky a najviac ma zaujala olejomaľba, ktorou som vytvorila 290 obrazov. Inšpirácie nachádzam v prírode…," hovorí o sebe autorka.

Šalianska maliarka Mária Lišková je členkou viacerých umeleckých združení. Pôsobí v Terra Wag Šaľa, Art klube Nitra aj v Klube výtvarníkov Galantská paleta. Počas svojej doterajšej tvorby absolvovala množstvo školení, kurzov, či seminárov. Svoje diela vystavovala v mnohých mestách na Slovensku. Na konte ich má už slušnú zbierku. Tvorbu prezentovala doma, v Šali, v Galante, Dunajskej Strede, Nitre, Trenčíne, Dudinciach, Čadci, Šamoríne, Trnave a v Banskej Bystrici.

Z tváre prírody

V týchto dňoch si autorskú výstavu Márie Liškovej pod názvom Z tváre prírody môžete pozrieť opäť v našom meste. Tentoraz vo priestoroch Spoločenského domu vo Veči. K dispozícii je do 30. júna 2017 od 10.00 hod. – 17.00 hod.

Mária Lišková vystavuje: Inšpiráciu nachádza v prírode
20
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM