Zlatica Gregorová Kultúra

FOTO: Konal sa Vlčiansky jesenný jarmok, s bohatým programom aj množstvom hostí

Počas posledných troch dní sa v obci v šalianskom okrese uskutočnilo spoločensko – zábavné podujatie. Kto prišiel, neľutoval.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Konal sa Vlčiansky jesenný jarmok, s bohatým programom aj množstvom hostí
Foto: Zlatica Gregorová

Všetko odštartovalo už v piatok 6. októbra 2017. Od skorých ranných hodín si žiaci z miestnej základky nainštalovali výstavu oranžových tekvíc. Tie kúzlili úsmevy na tvárach okoloidúcich hneď pri vstupe do obecného úradu. Slávnostné otvorenie jarmoku sa konalo v sobotu 8. októbra 2017 približne o 11.00 hod. Obcou sa niesol spev a tanec mažoretiek spolu so starostom Gyula Ivánom, poslancami a pozvanými hosťami. Ich kroky nasledoval sprievod s koníkmi aj dobovo odetými spevákmi a jarmočne naladenou mládežou na kočoch.

Dôsledná príprava

Po príhovore starostu Vlčian sa už rozprúdil ten pravý jarmočný duch. Stánky lemovali veľkú časť ulice a kto mal chuť nakupovať, iste nevyšiel naprázdno. Nechýbali klasické sladkosti – rozmanité lízanky, zdobené medové srdcia, či langoše, ani novinky ako napríklad plnený trdelník. Príjemnú dobovú atmosféru dotvárali aj drevené výrobky, využívajúce šikovné gazdinky, aj gazdovia a samozrejmé kolotoče. O prípravu podujatia sa postarala kultúrna referentka Timea Kürtiová z miestneho obecného úradu, ktorá nám prezradila, že v sobotu bola kvôli organizačným povinnostiam hore už od piatej ráno. Ako však bolo vidieť na tvárach návštevníkov, stálo to za to.

Hudba a pohoda

Celý trojdňový program doplnili okrem stánkárov aj hudobné vystúpenia skupín aj jednotlivcov. Nechýbalo ani tradičné jarmočné degustovanie. XXVII. Vlčiansky jesenný jarmok sa skončil. Tomu, kto ho navštívil, ostali iste príjemné spomienky a očakávanie z budúcoročného ročníka, už dvadsiateho ôsmeho…

FOTO: Konal sa Vlčiansky jesenný jarmok, s bohatým programom aj množstvom hostí
35
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM