Zlatica Gregorová Samospráva

FOTO, Inštalácia mantinelov pokračuje: Šali na ľad môžete pomôcť aj vy

Milovníci športov iste zbadali, že zimný štadión v Šali prechádza rekonštrukciou. Plocha bez ľadu je ideálna na rôzne opravy.

Ilustračný obrázok k článku FOTO, Inštalácia mantinelov pokračuje: Šali na ľad môžete pomôcť aj vy
Foto: Zlatica Gregorová

To všetko preto, aby ste v zime mohli vybehnúť na korčuliach a zahrať si tam hokej alebo sa len tak popremávať. Mesto Šaľa pokračuje počas jesene v rámci obnovy a budovania detských ihrísk aj s modernizáciou zimného štadiónu. A činia sa aj samotní občania.

Impulzy

Impulzom k renovačným prácam na športovisku bola zrejme aj júnová konferencia Obnova hokejovej štruktúry, ktorá sa konala v Šali. V rámci prezentácií vystúpil aj Jozef Holota z Hokejového klubu HK mládež Šaľa so svojím projektom Šaľa a zimný štadión – ambície, potenciál, výzvy. Vtedy uviedol, že zimný štadión v Šali potrebuje reparát, pretože hracia plocha nespĺňa svoj účel a je jednoducho opotrebovaná.

Šaľa na ľad!

Jozef Holota a Veronika Pahokiová stoja aj za výmenou mantinelov a združením Šaľa na ľad, ktorá sa predstavuje ako „otvorená aktivita občanov Šale pre občanov mesta/okresu/re­giónu Šale s cieľom nájsť a realizovať vhodný projekt zimnej športovej haly na mieste súčasného zimného štadióna. Aktivita vznikala v priebehu rokov 2016–2018 ako reakcia na dlhodobo sa zhoršujúcu situáciu zimného štadióna a hrozbu zastavenia jeho činnosti v dôsledku technických problémov zastaralého vybavenia štadióna.“

Počas letných prázdnin sa začala výmena týchto mantinelov, ktoré po rokoch nespĺňali požadované parametre. Doba sa mení a tak je to aj s bezpečnosťou štadiónovej ohrady. Pôvodné, tridsaťročné mantinely boli demontované. Šalianska radnica zakúpila celoplastové s kovovou konštrukciou od skalického hokejového klubu. Šali ich odobril aj Slovenský zväz ľadového hokeja a tak budú súčasťou nášho štadiónu.

Namaľujú čiary

Združenie Šaľa na ľad! organizuje pravidelné brigády, ktorými sa revanšuje za zakúpenie nových mantinelov svojmu mestu. V sobotu 20. októbra 2018 od 9.30 hod. chcú brigádovať na klzisku. "Budeme maľovať nové čiary na betónovú plochu. Kto má záujem, kľudne môže prísť,“ pozýva Šaľa na ľad.

Pomôžete?

Ako informujú zo združenia, nové mantinely by na svojom mieste mohli byť koncom októbra, najneskôr však v novembri tohto roka. Keďže peniaze sú pri každom projekte veľmi dôležité a nikdy ich nie je dosť, miestnym podnikateľom ponúkajú za finančnú výpomoc, možnosť mať zverejnenú svoju reklamu na novonainštalovanej ohrade štadióna. Všetci budú umiestnení aj na sponzorskej tabuli. Všetko teda speje k tomu, aby si korčuliari aj hokejisti otvorenie ľadovej plochy užili už v objatí nových mantinelov.

FOTO, Inštalácia mantinelov pokračuje: Šali na ľad môžete pomôcť aj vy
6
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM